29 / 04 / 2024

intifa hakkı süresi

intifa hakkı süresi

İntifa hakkı, taşınmaz mallar üzerinde tescil edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkına deniyor. Peki, intifa hakkı kaç yıl için verilir?

İntifa hakkı sahibinin ölümü halinde ne olur?

Gayrimenkul sahibi başkası olsa da kullanım hakkının başkasında olması durumuna intifa hakkı deniyor. Peki, intifa hakkı sahibinin ölümü halinde ne olur?

İntifa hakkını nasıl bozabiliriz?

İntifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabilir. Peki, intifa hakkı verilmiş bir taşınmaz üzerindeki intifa hakkı nasıl bozulur? Siz de "İntifa hakkını nasıl bozabiliriz?" diyorsanız işte yanıtı...

İntifa hakkı nasıl kaldırılır?

Medeni Kanun gereğince, aksine düzenleme olmadıkça intifa hakkı, sahibine, konusu üzerinde tam yararlanma yetkisi sağlıyor. Peki, intifa hakkı nasıl kaldırılır? İntifa hakkı sona erme sebepleri nelerdir?

İntifa hakkında süre ve bedel!

İntifa hakkı şahsi irtifak hakları grubuna ait olup sınırlı bir ayni haktır. İntifa hakkının devri söz konusu olamaz. Ancak hakkın kullanımı devredilebilir. İntifa hakkında süre ve bedel var mıdır?

İntifa hakkı süresi ne kadar?

Taşınır ve taşınmaz malların, hakların ve bir mal grubunun kullanımıyla ilgili hukuk terim olan intifa hakkı, bir gayrimenkulden yararlanma ve kullanma hakkıdır. Peki İntifa hakkı süresi ne kadar?

İntifa hakkı ne demektir?

İntifa hakkı ne demektir? İntifa hakkı, gayrimenkul sahibi kişinin gayrimenkulden yararlanma ya da kullanma hakkını bir başkasına devrettiğinde ortaya çıkar. İntifa hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

İntifa kullanım hakkı!

İntifa hakkı bir diğer ifade ile kullanım hakkı ile ilgili yasal düzenlemelere Türk Medeni Kanunu kapsamında 794. madde ile 822. madde arasında yer veriliyor. İşte intifa kullanım hakkı hükümleri...

İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı nedir, intifa hakkı nasıl kurlur, maliyeti nedir... İşte tüm detayları ile intifa hakkı...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Ata GYO sermaye tavanı izin süresi uzatımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı izin süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

intifa hakkı süresi Haberi

intifa hakkı süresi

İntifa hakkı kaç yıl için verilir?

İntifa hakkı, taşınmaz mallar üzerinde tescil edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkına deniyor. 


Bu hak, sahibine hakkın konusu olan "şey" üzerinde tamamıyla istifade hakkı tanıyor. İntifa hakkı gerekli belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi halinde tesis edilebiliyor. Peki, intifa hakkı kaç yıl için verilir?


Gerçek kişilerde intifa hakkı, hak sahibinin hayatı ile sınırlı oluyor. Kişinin ölümü halinde, hak da sona ermiş oluyor. Bu hakkın kullanımı sözleşmede aksine hüküm yoksa başkasına devredemiyor ve mirasçılara geçemiyor. 


İntifa hakkı mal sahibinde kalacak şekilde çıplak mülkiyet de devredilebiliyor. Örneğin anne ya da baba gayrimenkulün intifa hakkını üzerinde bırakarak çıplak mülkiyet hakkını çocuklarına devredebiliyor. 


Böylece anne baba hayatta kaldığı sürece gayrimenkulü diledikleri...