29 / 04 / 2024

intifa hakkından nasıl feragat edilir

intifa hakkından nasıl feragat edilir

İntifa hakkı, başkasına ait bir eşya veya malvarlığı üzerinde, belirli bir kişiye, tam yararlanma imkanı sağlayan hukuki bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, intifa hakkından nasıl feragat edilir? İşte yanıtı..

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Dar gelirlilere sosyal konut projesinden sonra şimdi gözler orta gelir grubuna yönelik konut projesine çevrildi. Peki, Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?

Fed'in faiz konusundaki kararından sonra döviz piyasası üzerinde TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları da etkili olacak. Ekim ayı enflasyonu kaç çıkacak ve dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

10 soruda emekli promosyonu! En yüksek promosyon nasıl alınır? Emekli maaşı nasıl taşınır? Emekliler hemen bunu yapın!

Emekliler promosyon tutarlarını duyunca, son dakika gelişmelerini ve maaş promosyonlarından nasıl yararlanacaklarını araştırmaya başladı. Peki en yüksek emekli promosyonu hangi bankada? Emekli promosyonundan nasıl faydalanılır? İşte 10 soruda emekli maaş promosyonu ile ilgili merak edilen her şey...

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

Belirli bir tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen BDDK kararından nasıl etkilendi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi? İşte detaylar...

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı nasıl kurulur?

Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu’nun 823. maddesinde açıklanmış olup halk arasında oturum hakkı olarak da ifade edilen bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sükna hakkı nasıl kurulur? İşte tüm merak edilenler...

intifa hakkından nasıl feragat edilir Haberi

intifa hakkından nasıl feragat edilir

İntifa hakkından nasıl feragat edilir?

İntifa hakkı, başkasına ait bir eşya veya malvarlığı üzerinde, belirli bir kişiye, tam yararlanma imkanı sağlayan hukuki bir hak olarak tanımlanıyor.


Sahibine gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapma hakkı yüklemeyen yalnız kullanım hakkını yükleyen intifa hakkı, en fazla 100 yıl oluyor. 100 yıldan daha uzun süreli İntifa Hakkı geçerli kabul edilemiyor. 


Size sağlanan bu intifa hakkından vazgeçmek istediğinizi düşünelim. Peki, intifa hakkından nasıl feragat edilir?


İntifa hakkından feragat..

İntifa hakkı sahibi tapu sicil müdürİüğüne müracaat ederek bu hakkından feragat edebiliyor. Bu işlem için de belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


1. Kanuni mirasçılar dışında, intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız (bedelsiz) feragat edilmesinde veya süreli intifa haklarında, sürenin dolması sebebiyle intifa hakkının terkininde, işleme konu taşınmazın ilgili...