03 / 05 / 2024

İntifa hakkından vazgeçme

İntifa hakkından vazgeçme

İntifa hakkı; başkasına ait bir eşya veya malvarlığı üzerinde, belirli bir kişiye, tam yararlanma imkanı sağlayan hukuki bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, intifa hakkından feragat edilir mi?

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Tapusu olan herkesi yakından ilgilendiren son dakika duyurusu yapıldı. Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Artvin Atatepe Sosyal Tesisleri'nin kiralanmasından vazgeçilmesi meclis gündeminde!

Artvin'de Belediyeye kiralanmasına karar verilen Atatepe Sosyal Tesislerin kiralanmasından vazgeçilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Yeşilçam'ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan ve Kumburgaz'da bulunan ünlü yalının satışından vazgeçildi.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Vergi davasından vazgeçen mükellefe indirim!

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

Miras hakkı nasıl belirlenir? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Evi alırken babam benim için kredi çekti. Ev satışından sonra tapuyu intika hakkı babamda kalmak üzere benim üzerine yaptık. İntifa hakkı sona ererse, veya vefat durumunda ablam hak isteyebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Yüksek faiz vatandaşı konut alımından vazgeçiriyor!

Son dönemde gayrimenkul sektöründe en çok konuşulan konu olan yüksek faiz, vatandaşı konut alımından vazgeçiriyor..

İntifa hakkından vazgeçme Haberi

İntifa hakkından vazgeçme

İntifa hakkından feragat edilir mi?

İntifa hakkı; başkasına ait bir eşya veya malvarlığı üzerinde, belirli bir kişiye, tam yararlanma imkanı sağlayan hukuki bir hak olarak biliniyor.  İntifa  hakkının kurulması ile gayrimenkulün maliki, eşyanın veya hakkın öz değerini kendisinde tutmakta, buna karşılık bunlardan elde edilebilecek yararları belirli bir kişiye tahsis ediyor. 


Medeni Kanun’un  795. maddesinde;  “...taşınmaz mallarda intifa hakkı tapu siciline tescil ile doğar. Aksine bir kayıt bulunmadıkça mülkiyete ilişkin hükümler ... intifa haklarının iktisabında ve tescilinde de uygulanır”  hükmü yer alıyor. 


İntifa hakkı,  sözleşme ile kurulan intifa hakkı, mahkeme kararı ile kurulan intifa hakkı ve kanuni intifa hakkı olmak üzere üç şekilde karşımıza çıkıyor. İntifa hakkının kurulabilmesi için bazı belgeler gerekiyor. 


İntifa hakkı için gereken belgeler;

1. İntifa hakkı tesis edilecek taşınmazın varsa tapu...