28 / 08 / 2024

intifa hakkının kurulması için neler gerekli

intifa hakkının kurulması için neler gerekli

İntifa hakkına sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak biliniyor. Peki, intifa hakkı için neler gerekli? İşte, intifa hakkının kurulması için gerekenler!

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Dışişleri Vakfı'nın kurulması Meclis'te: Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri geldi! 

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasını düzenleyen kanun teklifinin Meclis'e sunulduğu belirtildi. Söz konusu vakıf için Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri yapıldı. İşte ayrıntılar..

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber! 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var, aman hakkınız yanmasın!

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber... 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var... Aman dikkat, hakkınız yanmasın... İşte ayrıntılar...

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkullerdeki intifa hakkı haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde intifa hakkı bulunan bir gayrimenkulün haczedilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

intifa hakkının kurulması için neler gerekli Haberi

intifa hakkının kurulması için neler gerekli

İntifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkı, ona sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak karşımıza çıkıyor. 


İntifa hakkı sınırlı bir ayni hak olarak biliniyor. Şahsi irtifak hakları grubuna giriyor. Bu hak, sahibine hakkın konusu gayrimenkul üzerinde tam yararlanma hakkı sağlıyor. Ancak bunun aksi sözleşmeyle kararlaştırılabiliyor.  İntifa hakkı mirasçıya intikal etmiyor ve devredilmiyor. 


Taşınmazın mülkiyetini kuru (çıplak) mülkiyet ve intifa (yararlanım) hakkı olmak üzere ikiye ayırmak mümkün. 


Kuru mülkiyet sahibi asıl malik olmakla beraber taşınmazı (ev, bağ, bahçe, tarlayı) kullanamıyor, sürüp ekemiyor, meyvelerini toplayamıyor, kiraya veremıyor. Bu haklar intifa hakkının süresi boyunca veya hak sahibinin ölümüne kadar intifa hakkı sahibine ait oluyor. Peki, intifa hakkının kurulması için neler gerekli?


İntifa hakkı için gerekenler!

1. İntifa...