26 / 11 / 2024

intifa hakkının miras kalması

intifa hakkının miras kalması

İntifa hakkı, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, intifa hakkı sahibi ölürse ne olur? İntifa hakkı miras yoluyla geçer mi?

İntifa hakkı miras kalır mı?

Bir kimsenin sahip olduğu mülkiyetinin kullanım hakkını bir başkasına devretmesi durumunda intifa hakkı ortaya çıkıyor. İntifa hakkı olan gayrimenkul kiraya verilebiliyor. Peki, intifa hakkı miras kalır mı?

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

İbrahim Benter: Kapalı Maraş Lala Mustafa Paşa'nın mirası!

Yeniden açılması gündeme gelen Kapalı Maraş hakkında konuşan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, ''Kapalı Maraş, Lala Mustafa Paşa'nın mirası'' dedi.

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Akçakoca Belediyesi'nden 5 yıllığına intifa hakkı ihalesi!

Akçakoca Belediye Başkanlığı, 5 yıllığına intifa hakkı tesisi işlemi ihale ediyor. İhale, İhale 11 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak..

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkının sınırlandırılması!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Abdülhamit Han'ın mirasının kıymeti yeterince anlaşılmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Yıldız Sarayı Müzesi kataloğu tanıtım programında konuştu. Emine Erdoğan, "Ne yazık ki Abdülhamit Han'ın mirasının kıymeti yeterince anlaşılmamış ve tasfiye edilmiştir." dedi.

İnşaat sektörü vatandaşlık hakkını fırsata çevirmeli!

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde inşaat ve gayrimenkul sektörünün vatandaşlık hakkının fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi.

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

Kanal İstanbul'un isim hakkını FETÖ'cü Gökhan Aygen almış!

Kanal İstanbul Projesi’nin isim hakkının Sakarya’da FETÖ’den tutuklanan Gökhan Aygen’in ortağı olduğu firma tarafından projenin açıkladığı gün Türk Patent Enstitüsü’nden tescil ettirildiği ortaya çıktı.

intifa hakkının miras kalması Haberi

intifa hakkının miras kalması

İntifa hakkı miras yoluyla geçer mi?

İntifa hakkı, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkı verilen taşınmazın geri kalan hakkı ise kuru mülkiyet olarak tanımlanıyor.


Hak sahibi kimseler, intifa hakkının sınırları nedeniyle gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor.


İntifa hakkı kurulması için gereken belgeler:

- İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz malın tapu senedi,

- İntifa hakkı tesisini isteyen tarafların veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Tarafların birer vesikalık fotoğrafı.

- İntifa hakkı mahkeme kararı ile tesis edilecekse kesinleşmiş mahkeme kararı.


Belgelerin temin edilmesi ve intifa hakkı harcının ödenmesi durumunda kullanım hakkı sahibine geçmiş oluyor. Peki, intifa hakkı miras yoluyla geçer mi?


İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini; yasal intifa hakkı, sebebinin ortadan kalkmasıyla sona...