08 / 05 / 2024

intifa hakkının mirasçılara devri

intifa hakkının mirasçılara devri

İntifa hakkı aksi bir durum gerçekleşmedikçe intifa hakkı sahibinin ölümüne kadar süren bir haktır. Peki intifa hakkı sahibi öldüğünde ne olur? İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

İbrahim Benter: Kapalı Maraş Lala Mustafa Paşa'nın mirası!

Yeniden açılması gündeme gelen Kapalı Maraş hakkında konuşan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, ''Kapalı Maraş, Lala Mustafa Paşa'nın mirası'' dedi.

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

Kanal İstanbul'un isim hakkını FETÖ'cü Gökhan Aygen almış!

Kanal İstanbul Projesi’nin isim hakkının Sakarya’da FETÖ’den tutuklanan Gökhan Aygen’in ortağı olduğu firma tarafından projenin açıkladığı gün Türk Patent Enstitüsü’nden tescil ettirildiği ortaya çıktı.

Naci Ağbal: Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Şişli Meslek Yüksekokulu'na intifa hakkıyla 9 gayrimenkul verildi!

Şişli Meslek Yüksekokulu, değeri 500 milyon dolar olan 9 gayrimenkün kiralama değil intifa hakkıyla alındığını ve hiç ücret ödenmediğini belirtti.

Üzdelta Gayrimenkul, Delta isim hakkını aldı!

Üzdelta Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üzer, Seyithan İzsiz'in sahibi olduğu Delta Şirketler Grubu'nun isim hakkını aldığını açıkladı. Üzer, davanın neticelendiğini ve bundan sonra Delta ismini kullanacaklarını belirtti.

İntifa hakkı geri alınabilir mi?

Sahibine, konusu üzerinde tam yararlanma yetkisi sağlayan intifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabiliyor. Peki, intifa hakkı geri alınabilir mi?

intifa hakkının mirasçılara devri Haberi

intifa hakkının mirasçılara devri

İntifa hakkı bir başkasının mülkiyetini kullanma ve yararlanma hakkıdır. Bu kişi herhangi biri olabildiği gibi anne baba kardeş ya da eş olabilir. Çıplak mülkiyetin sahibi bu kişilerden herhangi biri olduğu takdirde intifa hakkı sahibinin vefatı gerçekleşirse intifa hakkının süresi bittiğinde intifa hakkı mirasçılara geçer mi?


İntifa hakkı mirasçılara geçmiyor. Ancak yapılan yazılı sözleşmede aksi bi durum olmadığı müddetçe intifa hakkı bir başkasına devredilebiliyor.Miras hukukunda intifa hakkının süresi mirasın eş ve çocuklar arasında taksimi sırasında, eşin intifa hakkını seçmesi halinde mirasın yarısına sahip olabilmesinde kendini gösteriyor. Tüzel kişilerde İntifa hakkının süresi en fazla 100 yıl olarak belirleniyor. 


Diyelim ki kardeşinize ait bir ev satın aldınız ve kardeşiniz satış sırasında kullanım hakkının kendinde kalmasını istedi kabul ettiniz. Kardeşinizin vefatı sebebiyle intifa hakkı da...