29 / 04 / 2024

İntifa hakkının sona erme sebepleri

İntifa hakkının sona erme sebepleri

İntifa hakkı süreli olarak veya intifa hakkı sahibinin ölümü ile sona erer. Ancak bazı durumlarda intifa hakkının sona erme halleri mevcuttur. Bu haller nelerdir merak ediyorsanız haberimizi inceleyiniz..

Yapılandırılan vergi taksit ödemeleri bugün sona eriyor!

Yapılandırılan vergi taksitinde ödeme süresi bugün sona eriyor. Yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için bugün mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor..

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

TOKİ Bolu Mengen 2. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Bolu Mengen 2. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade imkanı sunan projenin kura çekilişi 30 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Sinpaş GYO, Bursa Modern'de hasılat paylaşımını sona erdirdi!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., TMSF ile hasılat paylaşımı esasına göre geliştirmiş olduğu Bursa Modern projesinde, hasılat paylaşımının sona erdirilmesine karar verildiğini KAP'a bildirdi.

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı başvuruları bugün sona eriyor. Kura çekilişi 24 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşeceği projede 11 bin 983 TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk başvuruları bugün sona eriyor. Kura çekiliş yöntemiyle 168 tane dairenin satışa çıkarıldığı projede konut fiyatları 72 bin 154 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Yalova Armutlu başvuru dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Yalova Armutlu başvuru dönemi bugün sona eriyor. Toplamda 128 adet konutun satışa sunulduğu projede 240 ay vade imkanı ile daire sahibi olunabiliyor.

Emlak vergisi ödemesi yarın sona erecek!

Emlak, ilan ve reklam ile iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin 2'inci taksitlerinin ödemesi 30 Kasım 2015 Pazartesi günü sona erecek.

TOKİ Edirne Süloğlu başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Edirne Süloğlu başvuruları bugün sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle 39 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 394 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Edirne Süloğlu başvuru işlemleri yarın sona eriyor!

TOKİ Edirne Süloğlu başvuru işlemleri yarın sona eriyor. Toplamda 38 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 120 ay veya 180 aya varan vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuru dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuru dönemi bugün sona eriyor. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildiği projede fiyatlar 95 bin 594 TL'den başlangıç gösteriyor.

İntifa hakkı terkin dilekçesi!

İntifa hakkı süresi, hak sahibinin ölümü ile sona eriyor. İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa hakkı terkin dilekçesi..

İntifa hakkının tesisi!

Bir taşınmaz mal üzerinde kurulabilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. Bu hak, kişiye mülkiyet sahibi tarafından veriliyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir? İntifa hakkının tesisi nasıl yapılır?

İntifa hakkının sona erme sebepleri Haberi

İntifa hakkının sona erme sebepleri

İntifa hakkı bir taşınmaza sahip kişinin başka bir kişiye taşınmazını kullanımına tahsis etmesi demektir. İntifa hakkı sahibi olan kişi o mülkiyeti satamaz ya da ipotek edemez. İntifa hakkı sahibinin ölümüyle soran intifa hakkı, mirasçılarına da devredilemez. İntifa hakkı sahibi öldüğü takdirde mülkiyetin tamamı çıplak mülkiyet sahibine geçer.


İntifa hakkının sona erme halleri birkaç koşulda mümkün olabilir. Söz konusu haller ise şöyle;


1) Taşınmazın herhangi bir kaza ya da doğal afet sebebiyle kullanılmaz hale gelmesi halinde intifa hakkı sona erer.


2) İntifa hakkı eğer bir süreye bağlı olarak veilmişse o sürenin bitiminde intifak hakkı sona erer..


3) İntifa hakkı sahibinin vefatıyla mirasçılarına devredilememesi sebebiyle intifa hakkı sona erer.


4) İntifa hakkına konu olan mülkiyetin kamulaştırılması sonucunda intifa hakkı sona erer.


5) İntifa hakkına sahip kişi mülkiyetin...