10 / 05 / 2024

intifa haklı ev satılır mı

intifa haklı ev satılır mı

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

Ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahipleri hemen bakın: Bu şartlarda evinizi tahliye ettirebilirsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında hem yüzde 25 sınırı hem de tahliye konularında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Peki kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler neler? İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

7 bin 500 TL olan ev kirası 25 bin TL'ye çıkarılabilir mi? Ev sahibi mi haklı, kiracı mı?

Girişimci Orhan Büyüktaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev sahibinin 7 bin 500 TL olan ev kirasını 25 bin TL yapmak istediğini aktardı ve "Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım bilmiyorum?" sorusunu sordu. İşte Orhan Büyüktaş'ın o paylaşımına gelen yanıtlar...

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında kim haklı, kim suçlu?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmalarda ev sahipleri potansiyel suçlu muamelesi görüyor. Mahkemelerde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i konut sahipleri ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklardan oluşuyor.

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 

Ev sahipleri artık para teklif ediyor! Kiracılar bu kanuna dikkat! 

Mevcut kiracısını çıkarıp 2-3 kat fazla tutarla konutunu kiraya vermek isteyen mülk sahipleri, haklı tahliye nedeni bulamayınca para teklif etme yoluna bile gitti. “Taşınma paranı vereyim, 6 kira bedeli vereyim, evi boşalt” diyen konut sahiplerinin sayısı çoğaldı. Ev sahiplerinin ısrarından bunalan

Bekara ev kiralamayan ev sahibine ceza verildi!

Bekar ve erkek olduğu için kendisine ev kiralamayan ev sahibini Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na şikayet eden vatandaş haklı bulundu. Alınan karar göre; "medeni hal" ve "cinsiyet" temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine hükmedildi, ev sahibine ceza verildi.

Ev sahibi evi satmak isterse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesini ancak haklı gerekçesi olması halinde feshedebiliyor. Peki, ev sahibi evi satmak isterse ne olur? Yeni malik kira sözleşmesini sonlandırabilir mi?

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?

Kira sözleşmesi temel olarak; kullandırma ve yararlandırma karşılığında ödenen bedel olmak üzere iki unsurlu olarak biliniyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için haklı durumların olması gerekiyor. Peki, ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir

intifa haklı ev satılır mı Haberi

intifa haklı ev satılır mı

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Söz konusu hak, bir başkasına ait taşınmazı ömrünün sonuna kadar kullanmak ve ondan yararlanmak hakkı oluyor.  


Gayrimenkul üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak da ifade edilen intifa hakkı için gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor.


İntifa hakkı sahibi ise böylece gayrimenkulden yararlanma yetkisine sahip oluyor. Peki, intifa hakkı olan ev satılabilir mi?


İntifa hakkı sahibi gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor. Buna göre intifa hakkı sahibi tarafından gayrimenkul satılamıyor ve ipotek ettirilemiyor.


İntifa hakkı olan evin satışını kuru mülkiyet sahibi yapabiliyor. Satış sonrasında taşınmazın maliki değişse de taşınmazın intifa hakkı yine sabit kalıyor ve o kişiye...