24 / 12 / 2024

intifa iptali

intifa iptali

Üzerinde intifa hakkı bulunan gayrimenkulden yararlanmak için intifa hakkının iptali mümkün olur mu? İntifa hakkının iptali nasıl olur? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

El yazısı vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyete göre daha kolay ve daha masrafsız olarak düzenlenen, kişinin kendi yazısıyla hazırladığı vasiyete el yazısı vasiyet deniyor. Peki, el yazısı vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Kat irtifakının iptali davası!

Kat irtifakı,müteahhit ile alıcı arasında yapılan anlaşma olarak tanımlanıyor.İstendiği zaman kat irtifakın iptali yapılabiliyor.Peki kat irtifakının iptali için neler gerekiyor?İşte,Kat irtifakının iptali davası!

İntifa hakkı sahibinin yetkileri!

İntifa hakkı, başkasına ait bir maldan yararlanma, başkasına ait olan bir malı kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, intifa hakları nelerdir ? intifa hakkı sahibinin yetkileri nelerdir?

Tapuda intifa hakkı ne demek?

Tapuda intifa hakkı, taşınmaz mala sahip olan kişinin taşınmaz maldan kullanma ve yararlanma hakkını başkasına devretmesine deniyor.Peki tapuda intifa hakkı ne demek?Tapuda intifa hakkı için gerekli belgeler nelerdir?

Mersin Greenpeace Akkuyu ÇED Raporu'nun iptali için dava açtı!

Mersin Greenpeace üyeleri, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED Raporu’nun iptali istemiyle Mersin İdare Mahkemesi’ne dava açtılar...

İntifa hakkı için ne yapmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında intifa hakkı için neler yapılması gerektiğini açıklıyor. İşte, Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı.

Şehir Hatları'ndan sefer iptali!

Şehir Hatları'ndan sefer iptali geldi. İstanbul Şehir Hatları'nın bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Şehir Hatları'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Üsküdar-Beşiktaş, Kadıköy-Kabataş seferlerinin karşılıklı olarak yapılamadığ

İntifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar!

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak ifade ediliyor. Peki, intifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar neler?

İntifa hakkı nasıl bozulur?

Bir kimsenin sahip olduğu mülkiyetinin kullanım hakkını bir başkasına devretmesi durumunda intifa hakkı ortaya çıkıyor. Peki, intifa hakkı nasıl bozulur? İşte, intifa hakkının bozulması!

İntifa hakkı miras yoluyla geçer mi?

İntifa hakkı, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, intifa hakkı sahibi ölürse ne olur? İntifa hakkı miras yoluyla geçer mi?

İntifa hakkı sahibi satış yapabilir mi?

İntifa hakkı, Medeni Kanun kapsamında; ona sahip olan kişinin (en çok) hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkına deniyor. Peki, intifa hakkı sahibi satış yapabilir mi?

İntifa hakkı sahibi kira sözleşmesi yapabilir mi?

Kullanma hakkı olarak da bilinen intifa hakkı sahibine hakkın konusu olan "şey" üzerinde tamamıyla istifade hakkı tanıyor. Peki, intifa hakkı sahibi kira sözleşmesi yapabilir mi? İntifa hakkı sahibinin hakları nelerdir?

İntifa hakkı ne zaman sona erer?

Kullanım hakkı olan intifa hakkı, bir kimseye tahsil edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, İntifa hakkı ne zaman kurulur? İntifa hakkı ne zaman sona erer?

intifa iptali Haberi

intifa iptali

İntifa hakkının iptali


İntifa hakkı, bir başkasına ait taşınmaz üzerinde kullanma ve yararlanma hakkına sahip olma hakkıdır. İntifa hakkı sözleşmede süresiz olarak belirtilmişse süre intifa hakkı sahibinin ölümüyle sona erer. Hak sahibinin ölmesinden sonra intifa hakkı mirasçılara intikal etmez, intifa hakkı sona erer. İntifa hakkının sona ermesiyle birlikte kuru mülkiyetin sahibi mülkiyete tamamen sahip olur.



İntifa hakkı, sahibinin ölümü dışında kuru mülkiyet sahibinin talebi ile iptal edilebilir mi? İntifa hakkının iptali hangi hallerde mümkündür. Öncelikle intifa hakkı sahibi olduğu kişiye ayrılmaz bir bağla bağlı şahsi bir hak olduğundan intifa hakkı sahibi hakkından feragat etmedikçe, hak sahibi vefat etmedikçe ve mülkiyetin varlığı tamamen ortadan kalkmadıkça intifa hakkının iptali söz konusu değildir.



İntifa hakkının iptali mümkün olmadığından eğer mülkiyet intifa hakkı mevcut durumdayken satılmak...