28 / 08 / 2024

intifa şartları

intifa şartları

İntifa hakkı, bir başkasına ait taşınmazı ömrünün sonuna kadar kullanmak ve ondan yararlanmak hakkı oluyor. Sınırlı ayni bir hak olan intifa hakkı, şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. Peki, intifa hakkı şartları nelerdir?

İntifa hakkı şartları nelerdir?

İntifa hakkı, bir başkasına ait taşınmazı ömrünün sonuna kadar kullanmak ve ondan yararlanmak hakkı oluyor. Sınırlı ayni bir hak olan intifa hakkı, şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. Peki, intifa hakkı şartları nelerdir?

TOKİ yoksul evleri şartları!

Hayata geçirilen TOKİ konut projelerinin başvuru ve ödeme koşulları yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına gelir grubuna göre değişiyor. Peki TOKİ yoksul evleri şartları nelerdir? İşte TOKİ yoksul evleri...

Tapu memuru olma şartları!

Tapu memuru olma şartları, tapu ve kadastro dairesindeki iş pozisyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Tapu memuru olma şartları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönetmeliklerde açıklanıyor...

Konut kredisi alma şartları!

Bankalar, konut kredisi ile uzun vadede düşük faizli bir şekilde ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Bankaların kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki konut kredisi alma şartları nelerdir?

Arsa kredisi şartları 2014!

Taşınmaz sahibi olmak isteyen kimselere bankalar, uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredi paketleri arsa kredileri de bulunuyor. Peki arsa kredisi şartları 2014 nelerdir?

Kıyı kenar çizgisinde yapılaşma şartları!

Kıyılarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılıp onaylanmadan uygulama ve yapılanmaya geçilemiyor. Peki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı olan yerlerde kıyı kenar çizgisinde yapılaşma şartları nelerdir?

Sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlara sahil şeridi deniyor. Peki, sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları!

Dikili tarım arazilerine dikilen bitki türünün sayıları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki dikili tarım arazilerinde yapılaşma mümkün mü? Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları nelerdir?

Mutlak tarım arazilerinde yapılaşma şartları!

Mutlak tarım arazilerinde yapılaşma şartları 19 Temmuz 2005 tarihinde 25880 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor...

Mortgage başvuru şartları!

Konut sahibi olmak isteyen kimselere, bankalar uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredide ortalama 10 sene ile 30 sene arasında vade söz konusu oluyor. Peki, mortgage başvuru şartları nelerdir?

Plansız alanlarda yapılaşma şartları!

Planı bulunmayan ve/veya son nüfus sayımına göre nüfusu 10 000 in altında olan belediyelerin yerleşik alan sınırları içinde yapılacak inşaatlar plansız alanlar yönetmeliğine göre yapılıyor. İşte plansız alanlarda yapılaşma şartları...

Köyde ifraz şartları nelerdir?

İfraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz işlemi nasıl yapılır? Köy yerleşik alanlarında ifraz işlemi nasıl yapılır? Köyde ifraz şartları nelerdir?

Köylerde yapılaşma şartları!

Plansız alanlar tip imar yönetmeliği, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların mevzuata uygun olarak yapılmasını amaçlıyor. Peki, köylerde yapılaşma şartları nelerdir?

intifa şartları Haberi

intifa şartları

İntifa hakkı şartları nelerdir?

İntifa hakkı, bir başkasına ait taşınmazı ömrünün sonuna kadar kullanmak ve ondan yararlanmak hakkı oluyor. İntifa hakkı taşınırlarda zilnetiğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. 


Taşınmaz üzerindeki intifa hakkı tapu kütüğüne tescil ediliyor. Ancak bu hak tapu kütüğüne tescil edilmemiş olsa bile, durumu bilenlere karşı ileri sürülebiliyor. Tescil edilmiş ise herkese karşı ileri sürülebiliyor.


Sınırlı ayni bir hak olan intifa hakkı, şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. İntifa hakkı verildikten sonra mal sahibinde kuru mülkiyet kalmış oluyor. Peki, İntifa hakkı şartları nelerdir?


İntifa hakkının tesis edilebilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve intifa hakkı masraflarının da karşılanması gerekiyor. İntifa hakkı için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


İntifa hakkı için gerekli belgeler..

1. İntifa hakkı tesis...