04 / 10 / 2024

İntifa senedi sahiplerinin hakları

İntifa senedi sahiplerinin hakları

İntifa senedi nedir? İntifa senedi sahiplerine tanınan haklar nelerdir? Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ticaret Kanunu'nun 502 maddesinde yer alıyor. İşte asıl sorumuz olan intifa senedi!

Ev sahiplerinin kiracılardan istekleri gündemde: Kanunlar kiracıyı fazlasıyla koruyor, mağdur ev sahipleri artıyor! 

Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de ev sahiplerinin kiracılardan istekleri gündemde yer alıyor. Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, ev sahiplerine yapılan haksızlıkların arttığına dikkat çekti ve önemli bir açıklamada bulundu. İşte detaylar... 

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahiplerinin mağduriyeti bitmedi: Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL

Yüzde 25'lik sınır 1 Temmuz itibarıyla sona erdi ancak ev sahiplerinin mağduriyetleri henüz çözüme kavuşmadı. Mağdur bir ev sahibi, "Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL" diyerek duruma tepki gösterdi. İşte o paylaşım... 

Mağdur ev sahibi: Senaristler ev sahiplerinin maruz kaldığı hikayeleri dizi yapmak isteyecektir!

Mağdur ev sahibi A.Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda senaristlerin ev sahiplerinin maruz kaldığı birbirinden acıklı hikayeleri, şimdi değilse bile ilerde inanıyorum dizi ya da sinema yapmak isteyeceğini söyledi.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

İstanbul'da ev sahiplerinin kiracı şartı: Memur olacak, eve misafir getirmeyecek!

Yüzde 25 kira sınırlamasının kalkmasıyla, ev sahipleri derin bir nefes aldı. Kiracıların dönemi sona erip ev sahiplerinin tahta çıktığı yeni dönemde ev sahiplerinin kiracı şartları şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı ve engelli aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, temmuz ayına ilişkin 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Ev sahiplerinin 'çifte zam' planı ortaya çıktı! Kiracılar bu tuzağa düşmeyin! 

Konut kira bedellerindeki yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılıyor olması bazı ev sahiplerini mutlu etmedi. Şimdiden bazı ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Kiracılardan çifte zam almak isteyen ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. 

Birevim: Tasarruf sahiplerinin ödemeleri yapıldı, mağduriyet yok!

Birevim, mağduriyet iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Birevim'den yapılan açıklamada, tasarruf sahiplerinin ödemelerinin yapıldığı ve mağduriyet olmadığı belirtildi. İşte o açıklama...  

Mağdur ev sahiplerinin tepkisi dinmiyor: 400 metrekarelik evde 2.600 TL'ye oturan zengin kiracıma ben bakıyorum!

Ev sahipleri yüde 25 kira zammı sınırı sebebiyle, kiracılarının evlerinde neredeyse bedavaya oturduğuna dikkat çekiyor. İşte X'te konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

Hisse senedi almak isteyenler dikkat! Kripto fenomenindan flaş uyarı geldi!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Pazardan domates alırken ezik, çürük var mı diye tek tek bakıyorsun, hisse senedi alırken de aynısı yapmak zorundasın" dedi.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İntifa senedi sahiplerinin hakları Haberi

İntifa senedi sahiplerinin hakları

İntifa senedi!

İntifa senetleri, sahibine sadece malvarlıksal haklar sağlayan ve hisse senetlerinden farklı olarak herhangi bir payı temsil etmeyen kıymetli evrak niteliğindeki senetleridir. Bu durum, intifa senetlerinin hükümlerini düzenleyen, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) m. 503’ten anlaşılır. 


Hisse senetlerini iki şekilde ele almak mümkün..

1.Bedeli itfa edilen hisse sahiplerine, şirket alacaklılarına, kuruculara veya şirkete herhangi bir şekilde bazı yararlar sağlayan kimselere verilen, şirketin kazancına ve tasfiye karına katılma ya da sermaye arttırmalarında hisse alma hakkı veren, ancak ortak sıfatıyla azalık hakkı vermeyen kıymetli evraka bağlanması mümkün olan senetlere deniyor.


2. Bedelleri şirket tarafından ödenmiş bulunan pay sahiplerine safi kazanca, tasfiye neticesine iştirak veya yeni çıkartılacak hisse senetlerini alma haklarına sahip olmak üzere verilen hisse senetleri demen mümkün oluyor.


Bu hususla ilgili kanun maddesi...