18 / 05 / 2024

İntifa senedi sahiplerinin hakları

İntifa senedi sahiplerinin hakları

İntifa senedi nedir? İntifa senedi sahiplerine tanınan haklar nelerdir? Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ticaret Kanunu'nun 502 maddesinde yer alıyor. İşte asıl sorumuz olan intifa senedi!

Mağdur ev sahiplerinin tepkisi dinmiyor: 400 metrekarelik evde 2.600 TL'ye oturan zengin kiracıma ben bakıyorum!

Ev sahipleri yüde 25 kira zammı sınırı sebebiyle, kiracılarının evlerinde neredeyse bedavaya oturduğuna dikkat çekiyor. İşte X'te konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

Hisse senedi almak isteyenler dikkat! Kripto fenomenindan flaş uyarı geldi!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Pazardan domates alırken ezik, çürük var mı diye tek tek bakıyorsun, hisse senedi alırken de aynısı yapmak zorundasın" dedi.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Dolar ve altın yerine hisse senedi almak daha mı mantıklı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda hisse senedi sahipliğine değindi ve avantajlarını sıraladı. İşte Nejat Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

KİPTAŞ'tan son dakika açıklaması: Kaper Sitesi hak sahiplerinin daireleri belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Kaper Sitesi projesi için beklenen tarih açıklandı. Kaper Sitesi'nin hak sahiplerinin daireleri 23 Aralık'ta belirlenecek.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin tuzağına düşmeyin...

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar kapsamında ev sahiplerinin yaptığı akıl dışı oyunlarına bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Buna göre, ev sahipleri kiracıları evden çıkardıkları gibi tazminat haklarını da ellerinden alabiliyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Borsaya son üç ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı geldi!

Art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı Borsa’yı coşturdu. Pay senedi yatırımcılarının toplam sayısı haziran sonundan 22 Eylül’e kadar net 3,2 milyon artarak 8 milyona yaklaştı, pay senedi piyasa değeri 10,4 trilyon lira oldu.

Borsada son 3 ayda pay senedi yatırımcısı rekoru kırıldı!

Diğer finansal araçlarının zarar ettiği son dönemlerde art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı borsayı coşturdu. BIST’e son 3 ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı katıldı.

Pay senedi yatırımcıları rekor kırarak 7 Milyona ulaştı: Hangi şirketler halka arza çıkıyor?

11 Eylül 2023 tarihinde, pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı, son derece etkileyici bir artışla 7 milyon 140 bin 215 kişiye yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı. Önceki ay, 31 Ağustos tarihinde kaydedilen 6 milyon 257 bin 415 yatırımcı sayısı rekorunu geçerek bu başarı elde edildi.

İntifa senedi sahiplerinin hakları Haberi

İntifa senedi sahiplerinin hakları

İntifa senedi!

İntifa senetleri, sahibine sadece malvarlıksal haklar sağlayan ve hisse senetlerinden farklı olarak herhangi bir payı temsil etmeyen kıymetli evrak niteliğindeki senetleridir. Bu durum, intifa senetlerinin hükümlerini düzenleyen, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) m. 503’ten anlaşılır. 


Hisse senetlerini iki şekilde ele almak mümkün..

1.Bedeli itfa edilen hisse sahiplerine, şirket alacaklılarına, kuruculara veya şirkete herhangi bir şekilde bazı yararlar sağlayan kimselere verilen, şirketin kazancına ve tasfiye karına katılma ya da sermaye arttırmalarında hisse alma hakkı veren, ancak ortak sıfatıyla azalık hakkı vermeyen kıymetli evraka bağlanması mümkün olan senetlere deniyor.


2. Bedelleri şirket tarafından ödenmiş bulunan pay sahiplerine safi kazanca, tasfiye neticesine iştirak veya yeni çıkartılacak hisse senetlerini alma haklarına sahip olmak üzere verilen hisse senetleri demen mümkün oluyor.


Bu hususla ilgili kanun maddesi...