15 / 05 / 2024

intikal yapılmadan miras payının satışı

intikal yapılmadan miras payının satışı

İştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını intikal gerçekleşmeden üçüncü bir kişiye satabilir mi? Miras hissesi nasıl satılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan esaslar...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Bağış yapılan miras iptal edilir mi?

Miras paylaşımlarında oldukça değişik denklemler yapılabiliyor. Bun agöre, hak ettiğini düşündüğü mirası alamayanlar ise yasal yollara başvuruda bulunuyor. Bağış yapılan miras iptal edilir mi? sorunu gündemdeki yerini koruyor. İşte haberin detayları...

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücretin, hiç pazarlık yapılmadan belirlense bile, enflasyon hesabıyla en az 15 bin 700 TL olması gerekiyor. İşte gündemdeki zam oranları ve maaş tahminleri...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 

Araba alırken ince eleyip sık mı dokuyorsunuz? Fiat'ın bu teklifi tam size göre

Dolar kurunun yaşadığı hararetli günler, araba fiyatlarına da yansıyacak. İtalyan devi Fiat, zam uygulaması yapılmadan önce, bir fırsat olması için EGEA, PANDA, 500, 500e modellerinin haziran fiyat listesi açıkladı.

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! PTT'ye giden 30 bin TL'yi şak diye alıyor! Hemen şimdi, tıklayıp öğrenin!

Daha önce, kredi başvurusu yapan kişiler düşük kredi notu nedeniyle reddedilebiliyorlardı. Ancak artık, sicil ve kredi notu değerlendirmesi yapılmadan, 30 bin TL'ye kadar kredi imkanından faydalanmak mümkün hale geldi.

Mirasta intikal ne demek? İntikal yapınca ne olur?

Miras ve intikal konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Mirasta intikal işleminin nasıl yapıldığı sık sorulan sorulardandır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Vivo X90 Pro iddialı geliyor! Resmi lansmandan önce sertifikalarını yayınladı

Vivo X90 Pro, daha tanıtımı yapılmadan  sertifika sitelerinde V2219 model numarasıyla görüldü. Qualcomm SM8550 Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip cihazın çıkması ise merakla bekleniyor.

İş arayanlara müjde! Mülakat yapılmadan alım olacak

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alım detayları merakla bekleniyor. DSİ mülakatsız kamu personel alımı açıldı. DSİ 1.273 personel alımına ilişkin başvuru şartları da duyuruldu.

intikal yapılmadan miras payının satışı Haberi

intikal yapılmadan miras payının satışı

Miras hissesi nasıl satılır?

Miras payının devri, iştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devretmesine deniyor. Peki buna karşın intikal yapılmadan üçüncü kişilere miras hissesinin satışı yapılabilir mi?


Miras hukukuna göre iştirak hali bozulmadan miras payının iştirake dahil olmayan üçüncü kişilere devri yasak olup; sadece mirasçılara devri mümkün olabiliyor.


Miras hissesinin üçüncü kişilere satışı ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında şu şekilde düzenleniyor.


Miras payı üzerinde sözleşme 

Madde 677- Terekenin tamamı veya bir kısmı üzerinde miras payının devri konusunda mirasçılar arasında yapılan 

sözleşmelerin geçerliliği yazılı şekle bağlıdır. 


Bir mirasçının üçüncü kişiyle yapacağı böyle bir sözleşmenin geçerliliği, noterlikçe düzenlenmesine bağlıdır. 


Sözleşme bu kişiye paylaşmaya katılma yetkisi vermez; sadece paylaşma sonunda mirasçıya özgülenen payın kendisine verilmesini isteme hakkını sağlar. 


Yukarıdaki kanun maddesinden de...