19 / 07 / 2024

İpar ailesi

İpar ailesi

Köşkleri, yalıları, kontraları, davetleri, aşkları ile bir zamanlar gündemden düşmeyen İparlar'ın tüm mal varlıkları teker teker yok oldu ve köşkleri ile yalıları ise yerini binalara bıraktı

Çikolatacı Çoban Ailesi inşaatla büyüyecek!

Çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren Şölen'in sahibi Çoban ailesi gayrimenkul sektöründe de büyüyecek. Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, inşaatta kalıcı olacaklarını söyledi.

Öztürk Holding, Suudi Kraliyet Ailesi'yle kentsel dönüşüm yapacak!

'Dünyanın en büyük 250 müteahhidi' listesine 18. sıradan giren Öztürk Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Suudi Kraliyet Ailesi'den ortaklık talebi geldiğini söyledi. Öztürk "Kentsel dönüşümde birlikte çalışacağız" dedi.

Son Mevsim İnşaat Gıda Temizlik ve Oto Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Son Mevsim İnşaat Gıda Temizlik ve Oto Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi, Halim Kozat tarafından 20 bin TL sermaye ile 26 Ağustos'ta Bahçelievler, Zafer Mahallesi'nde kuruldu.

1935 yılında Kuruçeşme'de iki parça arsa satılacakmış!

1935 yılında İstanbul Vakıflar Müdürlüğü, Kuruçeşme'de deniz kenarında bulunan iki parça arsayı kapalı zarf usulüyle satışa çıkarmış. Satılacak arsalardan 3 bin 533 metrekarelik olanının değeri 12 bin 306 liraymış.

KKTC'deki Asrın projesinde son parça eklendi!

Toroslar'ın suyunu KKTC'ye ulaştıracak rüya projede sona gelindi. 66.5 kilometrelik hattın son parçası eklendi.

KKTC Su Temini Projesi'nin son parçası monte edildi!

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından boru ile su taşınmasına yönelik “asrın projesi” kapsamında 66 kilometrelik boru hattının son parçası bugün törenle monte edildi.

Biriketiş Makina İnşaat Taşımacılık Oto Yedek Parça Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Biriketiş Makina İnşaat Taşımacılık Oto Yedek Parça Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Taner Kanberoğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile 23 Temmuz 2015 tarihinde Sancaktepe'de kuruldu.

2005 yılında İstanbul Hilton, 255.5 milyon dolara Doğan Ailesi'nin!

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulan Türkiye'nin ilk beş yıldızlısı, 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu, İstanbul Hilton'un yeni sahibi 255.5 milyon dolarla Aydın Doğan ve ailesi olmuş.

Debana İnşaat Otomotiv Yedek Parça ve Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Debana İnşaat Otomotiv Yedek Parça ve Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf İmece tarafından 50 bin TL sermaye ile 15 Temmuz'da Sultanbeyli, Necip Fazıl Mahallesi'nde kuruldu.

Par Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Par Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Nuri Kümbetli Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Onur Ağçay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 200 bin TL sermaye ile 14 Temmuz'da Avcılar'da kuruldu.

Oto Yedek Parça ve Servis Sertifikasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Oto Yedek Parça ve Servis Sertifikasyon Anonim Şirketi, Ahmet Ceylan Hancıoğlu Yönetim Kurulu Başkannlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 13 Temmuz'da Şişli' de kuruldu.

3. havalimanı Türkiye ekonomisinin önemli bir parçası!

Boeing'in dergisinde Türkiye'den övgüyle söz edillerek, "İstanbul'da yapılan 3. havalimanı da dahil olmak üzere havacılık, modern ülke ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturuyor" ifadesi kullanıldı.

Gebze-İzmir Otoyolu projesinin 'en ağır' parçası yerleştiriliyor!

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü'nün 2 bin 600 tonluk en büyük parçası "ağır kaldırma" yöntemiyle yerleştirilmeye başlandı.

İpar ailesi Haberi

İpar ailesi

Masal gibi denir ya, İparlar'ın hayatı gerçekten masal gibiydi. Köşkleri, yalıları, kontraları, davetleri, aşkları.. Her şeyleri o gün için haber değeri taşıyordu. Gazetelerin cemiyet sayfaları İparlar'la dolup taşıyordu. Bu ünlü ailenin hikayesini Chronicle Dergisi'ne Ali Can Sekmeç yazdı.


1930'lu, 40'lı, 50'li hatta 60'lı yıllara damgasını vuran İstanbul sosyetesi dendiğinde ilk akla gelen İparlar'ın soy kütüğü 1860'larda Bursa Mudanya'ya uzanmaktadır. Ahemt Rüştü, Osmanlı Telgraf İdaresi'nin Mudanya'daki müdürüydü. Şaziye Hanım'la evlendi ve 1882 Şubat'ında Mehmet Hayri adını koydukları bir oğulları oldu. Ahmet Rüştü Bey ve ailesi, Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı evde kiracı olarak oturuyordu. Binayı daha sonra eşyalarla birlikte İparlar satın alacak ve müze yapılmak üzere Mudanya Belediyesi ne armağan edilecekti.


Mehmet Hayri Rüştü. Osmanlı ordusuna geleceğin parlak bir subayı olarak katıldı. Bu arada...