16 / 05 / 2024

İpoteğe teminat ilavesi nedir

İpoteğe teminat ilavesi nedir

İpotek ile ilgili bir terim olan ipoteğe teminat ilavesi ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpoteğe teminat ilavesi nedir?

İpotekten kurtarma işleminin tam tersi olan ipoteğe teminat ilavesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yazlık ilçede arazi sahibi olmak isteyenlere müjde! Çeşme'de 1.559 metrekarelik arazi satılıyor! 

Çeşme Belediyesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi'nde yer alan araziyi satıyor. Peki Çeşme Germiyan'da yer alan arazinin fiyatı ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde değişiklik!

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Konut satışında eş onayı!

Küçükçekmece'de aile konutunu çekilen krediye teminat için ipotek göstererek icradan satılmasına sebep olan Gıyasettin Sezen'in eşi Bedriye Sezen'in açtığı satışın iptali davasında aile mahkemesi, eşin rızası bulunmadığı gerekçesiyle tapu kaydını iptali kararını aldı.

6 adımda evinizi teminat altına alın!

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

Tasfiye Kararnamesi gecikince patronların teminat mektupları yandı!

Tasfiye Kararnamesi bekleyen müteahhitleri kararın gecikmeli çıkması nedeniyle teminat mektuplarının yanması sorunuyla karşılaştı. Kararname 18 Ocak'ta yürürlüğe girdi...

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

SOMPO Japan Artı Konut Sigortası risklere karşı teminat sağlıyor!

SOMPO Japan Sigorta, Artı Konut Sigortası ile tek poliçeyle risklere karşı teminat sağlıyor. Ürün eşya dekorasyon ve konut içinde yer alan cam ve aynalar yangın, hırsızlık, dâhili su ve sel-su baskını gibi risklere karşı teminat sağlıyor.

Veysel Eroğlu: İzmir'e 13 yılda 30,3 milyar TL yatırım yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 13 yılda İzmir'e yaptığımız 30,3 milyar liralık yatırım, önümüzdeki 5 yılda yapacağımız yatırımların en büyük teminatıdır. İzmir'i şaha kaldıracağız" dedi.

Taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri!

İpotek, bir borcun güvence altına alınması için bir taşınmaz üzerinde kurulabiliyor. İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri nelerdir?

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

İpoteğe teminat ilavesi nedir Haberi

İpoteğe teminat ilavesi nedir

İpoteğe teminat ilavesi ne demektir?

İpoteğe teminat ilavesi ne demektir, tanımı; İpoteğe teminat ilavesi, İpotek kapsamına yeni bir gayrimenkulün resmi senet düzenlenerek ilave edilmesi işlemidir.


Bu işleme göre, ipoteğe teminat ilavesi; ipotek kapsamına gerektiği zaman yeni bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilebildiğini öngörüyor. İpotekten kurtarma işleminin tam tersi olan ipoteğe teminat ilavesi de yine resmi senet düzenlenerek yapılabiliyor.


İpotekten kurtarma ise, ipoteğe teminat ilavesinin tersi bir durup olan ipotek kapsamında giren gayrimenkullerden bir veya birkaçının ipotek kapsamı dışına çıkarılması işlemidir.



Işıl Seren...