21 / 05 / 2024

ipoteğin fekki istemi

ipoteğin fekki istemi

İpotek, mevcut bulunan veya mevcut olması muhtemel krediler için ilgili veya herhangi bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumuna deniyor. Peki, borç ödendikten sonra ipoteğin fekkini kimler isteyebilir?

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

İpotek fekki nedir? İpotek fekki nasıl yapılır?

İpotek fekki, üstünde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi anlamına geliyor. Peki, bu işlem nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

Bakanlık bünyesine inşaat işçisi alımlarının yapılması istemi mecliste!

Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özkıratlı İnşaat'ın konkordato duruşması 19 Kasım'da!

10 yıldır inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Özkıratlı İnşaat Emlak Nakliye Tekstil Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato istemişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı...

AK Parti'den Türkiye'de olası depremlere hazırlık için araştırma istemi!

AK Parti, Türkiye'de olası depremlerde can ve mal güvenliğinin sağlanması, depreme hazırlıklı yaşam alanlarının oluşturulması için yapılacakların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

ipoteğin fekki istemi Haberi

ipoteğin fekki istemi

İpoteğin fekkini kimler isteyebilir?

İpotek, mevcut bulunan veya mevcut olması muhtemel krediler için ilgili veya herhangi bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumuna deniyor. 


İpotek hakkı mala doğrudan doğruya bağlı ayni bir hak olarak ifade ediliyor. Fek yazısı, taşınmaz mal üzerinde bulunan ipoteğin kaldırılması için hazırlanan resmi yazıya deniyor. Peki, ipoteğin fekkini kimler isteyebilir?


Borçlu, borcunun tamamını ödediği takdirde taşınmaz üzerindeki ipotek kaldırılmasını talep edebiliyor.


T.C.

YARGITAY

8. HUKUK DAİRESİ


E. 2012/14258

K. 2013/884

T. 28.1.2013 


İPOTEĞİN FEKKİ İSTEMİ ( İpotek İmar Uygulaması Sonucu Oluşturulmuş İse Bu Durumda Tarafların Özgür İradesiyle Düzenlenmiş Bir İpotek Akit Tablosu Bulunmadığı – İİK’nun 148 ve Sonraki Md.lerde Öngörülen Bir Hukuki İlişkinin Varlığından Söz Edilemeyeceği )


İMAR UYGULAMASI SONUCU OLUŞTURULAN İPOTEK (Tarafların Özgür İradesiyle Düzenlenmiş Bir İpotek Akit Tablosunun Bulunmadığı – İİK’nun 148 ve Sonraki Md.lerde...