07 / 07 / 2024

ipoteğin fekkini kimler isteyebilir

ipoteğin fekkini kimler isteyebilir

İpotek, mevcut bulunan veya mevcut olması muhtemel krediler için ilgili veya herhangi bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumuna deniyor. Peki, borç ödendikten sonra ipoteğin fekkini kimler isteyebilir?

Ekim'de konutların yüzde 94'ü kredisiz satıldı! Peşin konutları kimler alabiliyor? 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'de ülke genelinde satılan konutların yüzde 94'ü; yılın ilk 10 ayında satılan konutların ise yüzde 83'ü konut kredisi olmadan satıldı. Peki kredisiz konutları kimler alabiliyor? İşte gayrimenkul sektörü temsilcilerinin o açıklamaları...

Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir?

Emlakçı olmak isteyen kişiler aranan şartları ve detayları merak ediyor. Peki, Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir? İşte detaylar...

TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Milyonlarca kişinin merakla takip ettiği 81 il için dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi detayları netleşmeye başlıyor. Peki TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabillir? Başvuru tarihleri belli oldu mu? 

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Öğrenci affı için düğmeye basıldı: 2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?

Öğrenci affı için TBMM’den ilk açıklama geldi. Çalışmaları başladığını duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, yakında meclise öğrenci affı ile ilgili bir teklif sunulacağını iletti. Açıklama üzerine; “2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?” sorusunu akla getirdi.

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "IMF'yi kimler istiyor? Niçin istiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 19 maddelik analizi...

Kimler emlak vergisi ödemez 2020?

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için belli oranlarda emlak vergisi ödeniyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez 2020?

2020 emlak vergisinden kimler muaf?

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2020 yılında emlak vergisinde kimler muaf? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

Değerli konut vergisini kimler ödeyecek?

Meclisten geçen yeni vergi reform paketine göre 5 milyon TL’den değerli konutlar için ‘Değerli Konut Vergisi’ alınacak. Peki, değerli konut vergisini kimler ödeyecek? Vergi oranları nasıl belirleniyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisini kimler ödemez?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı. Peki Emlak vergisini kimler ödemez?

ipoteğin fekkini kimler isteyebilir Haberi

ipoteğin fekkini kimler isteyebilir

İpoteğin fekkini kimler isteyebilir?

İpotek, mevcut bulunan veya mevcut olması muhtemel krediler için ilgili veya herhangi bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumuna deniyor. 


İpotek hakkı mala doğrudan doğruya bağlı ayni bir hak olarak ifade ediliyor. Fek yazısı, taşınmaz mal üzerinde bulunan ipoteğin kaldırılması için hazırlanan resmi yazıya deniyor. Peki, ipoteğin fekkini kimler isteyebilir?


Borçlu, borcunun tamamını ödediği takdirde taşınmaz üzerindeki ipotek kaldırılmasını talep edebiliyor.


T.C.

YARGITAY

8. HUKUK DAİRESİ


E. 2012/14258

K. 2013/884

T. 28.1.2013 


İPOTEĞİN FEKKİ İSTEMİ ( İpotek İmar Uygulaması Sonucu Oluşturulmuş İse Bu Durumda Tarafların Özgür İradesiyle Düzenlenmiş Bir İpotek Akit Tablosu Bulunmadığı – İİK’nun 148 ve Sonraki Md.lerde Öngörülen Bir Hukuki İlişkinin Varlığından Söz Edilemeyeceği )


İMAR UYGULAMASI SONUCU OLUŞTURULAN İPOTEK (Tarafların Özgür İradesiyle Düzenlenmiş Bir İpotek Akit Tablosunun Bulunmadığı – İİK’nun 148 ve Sonraki Md.lerde...