02 / 05 / 2024

ipoteğin kaldırılma davası

ipoteğin kaldırılma davası

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

YÖK'ten Çift Ana Dal ve Yan Dal Sistemi İçin Hangi Şart Kaldırıldı?

Yükseköğretim Kurulu, üniversite öğrencilerini ilgilendiren bir duyuru yaptı.  Çift ana dal ve yan dal yapmak isteyen öğrenciler için yeni kararlar alındı. Alınan karara göre çift ana dal ve yan dal eğitimi için o şart artık kaldırıldı. İşte YÖK’ten yeni çift ana dal ve yan dal sistemi kararı…

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

TL'ye geçiş için özel dönüşüm kuru kaldırıldı!

Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına çevrilmesinde Merkez Bankası'nın her gün saat 11:00'de kur belirleme uygulaması kaldırılmıştır.

Buca metrosunun ihalesi için tüm engeller kaldırıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında Buca metrosunun uluslararası ihaleye çıkması için tüm engellerin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Karabük'te inşaat malzemesi ve emlak işletmelerinin kısıtlamaları kaldırıldı!

Karabük Valiliği, perakende satış yapan iş yerleriyle ilgili kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladıç Karara göre, Karabük'te yer alan inşaat malzemesi ve emlak işletmelerinin kısıtlamaları da kaldırıldı...

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılması!

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31061 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ipoteğin kaldırılma davası Haberi

ipoteğin kaldırılma davası

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

İpotek, kişisel bir alacağın teminat altına alınması amacını güden ve bir taşınmaz değerinde alacaklının alacağını elde etmesini sağlayan sınırlı bir ayni hak olarak ifade ediliyor. 


İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


İpoteğin tapu kütüğüne sicilinden sonra tescilin yapıldığını gösteren belgeye deniyor.Bu belge düzenlenerek ipotek alıcısına veriliyor.İpotek belgesi kıymetli evrak niteliğinde olmayıp sadece tescili yapılan ipotekle ilgili bilgileri içeriyor.


Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen terkin işlemini yerine getirmezse taşınmaz maliki rehnin fekkini (kaldırılması) dava yolu ile istenebiliyor. 


İpotekle temin edilmiş ve vadesi gelmiş bir alacağın borçlusunun icra dairesine müracaat etmesi, alacaklısının...