05 / 05 / 2024

ipoteğin terkin edilmesi

ipoteğin terkin edilmesi

İpotek işlemi ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, borcun kapanması halinde ipoteğin terkini işlemi nasıl yapılır?

İpoteğin kaldırılması talebi!

Mevcut olan veya henüz doğmamış bir alacak ipotek ile güvence altına alınabiliyor. Borcun ödenmesi halinde ise ipoteğin kaldırılması mahkemeden talep edilebiliyor. İşte ipoteğin kaldırılması talebi örneği..

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Binalar uygun zemin koşullarında inşa edilmeli!

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Düzce'de dün saat 15.40'ta yaşanan 5.0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamasında binaların uygun zemin koşullarında inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutları TBMM gündemine taşıdı. Baltacı, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

Kıbrıs'ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

KKTC'de Türkiye'de yangından etkilenen bölgelere yeni konut inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Şanlıurfa'da hastane arazisi üzerine konut mu inşa edilecek?

Şanlıurfa'da kamu hastanesi inşa edilmesi için ayrılan 53 dönümlük hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle konut alanına çevrildi. 

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Konya’da Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edilmesi için protokol imzalandı. Okulun 2022 yılında eğitime kazandırılması planlanıyor.

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Elazığ Elysium AVM inşaatı tartışmalarında yeni gelişme!

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi adı verilen projenin 26 kat şeklinde inşa edilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un dikkatini çekmiş, çok katlı oluşuna tepki göstermişti.

Libya hükümeti Bingazi ve Derne'nin imarı için fon oluşturdu!

Çalışmalarına devam eden Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Libya'da son dönemlerde yaşanan savaştan etkilenen kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla fon oluşturulduğunu duyurdu.

Diyarbakır'a 96 yeni okul inşa edilecek!

Diyarbakır'da 930 milyon TL'lik yatırımla 96 okul, 30 lojman, 5 atölye, 2 pansiyon, 2 spor salonu ve 2 öğretmenevi inşa edilmesi hedefleniyor.

ipoteğin terkin edilmesi Haberi

ipoteğin terkin edilmesi

İpoteğin terkini işlemi nasıl yapılır?

İpotek işlemi ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. 


Tapu üzerinde şerhler sütununa koyulan ipotek sayesinde, alacaklı borçludan borcunu alamaması halinde, ipoteğin paraya çevrilmesini talep edebiliyor.


Bu süreçte, taşınmaz ipotek alacaklısı, yetkili veya taşınmazın bulunduğu yer icra dairesine elindeki ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildiriyor.


İpoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini işlemi nasıl yapılır?


İpoteğin terkini için alacaklıya olan borcun kapanması gerekiyor. İpotek terkini işlemi için ise borcun ödendiğine dair bir makbuz gerekli oluyor. Eğer ipotek banka tarafından koyulduysa, fek yazısının alınması gerekiyor. Ayrıca bir dilekçe yazılarak mahkemeye müracaat edilebiliyor.


İpotek terkini davasında görevli mahkeme, borçlunun borçlu olmadığını iddia ettiği...