04 / 05 / 2024

ipoteğin terkini işlemleri

ipoteğin terkini işlemleri

İpotek işlemi ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, borcun kapanması halinde ipoteğin terkini işlemi nasıl yapılır?

İpoteğin terkini nedir?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini nasıl olur?

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi! Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat! Hemen bakın!

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi... Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat... Hemen siz de bir bakın...

Tapu işlemleri için neler gerekli?

Tapu işlemleri için hangi belgeler isteniyor, Tapu işlemleri için neler gerekli? Bu tip sorular sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu işlemleri için neler gerekli? Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu nedir, tapu işlemleri için neler gereklidir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Utopia World Hotel'in satış işlemleri tamamlandı!

Utopia World Hotel'in satış işlemi sonucu, Utopya Turizm İnşaat'ın bilançosunda yer alan uzun dönem Avro cinsi yatırım kredisi tutarı alıcıya devredilecek olup kalan bakiye peşin tahsil edilecek. 

Utopia World Hotel'in satış işlemleri başlatıldı!

Utopya Turizm İnşaat'ın sahibi olduğu Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Utopia World Hotel'in tapu devri işlemleri başlatıldı. 

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? 

Tapu devir işlemi yapması gerekenlerin en çok merak ettiği konular arasında Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir sorusu yer alıyor. İşte Tapu işlemlerinde gereken evrakların tam listesi…

TCMB reeskont ve avans işlemleri için faiz oranı tespiti yaptı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemleri için uygulanacak iskonto faiz oranını yüzde 9 olarak tespit etti.

Tapu işlemleri için hangi evraklar gerekli?

Tapu devir işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Peki tapu işlemleri için hangi evraklar gerekli? Tapu randevusu nasıl alınıyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

ipoteğin terkini işlemleri Haberi

ipoteğin terkini işlemleri

İpoteğin terkini işlemi nasıl yapılır?

İpotek işlemi ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. 


Tapu üzerinde şerhler sütununa koyulan ipotek sayesinde, alacaklı borçludan borcunu alamaması halinde, ipoteğin paraya çevrilmesini talep edebiliyor.


Bu süreçte, taşınmaz ipotek alacaklısı, yetkili veya taşınmazın bulunduğu yer icra dairesine elindeki ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildiriyor.


İpoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini işlemi nasıl yapılır?


İpoteğin terkini için alacaklıya olan borcun kapanması gerekiyor. İpotek terkini işlemi için ise borcun ödendiğine dair bir makbuz gerekli oluyor. Eğer ipotek banka tarafından koyulduysa, fek yazısının alınması gerekiyor. Ayrıca bir dilekçe yazılarak mahkemeye müracaat edilebiliyor.


İpotek terkini davasında görevli mahkeme, borçlunun borçlu olmadığını iddia ettiği...