27 / 04 / 2024

ipotek borç senedi

ipotek borç senedi

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiriyor. İrat senedi ise, taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş alacak hakkı meydana getiriyor. Peki, ipotek alacaklısının hakları nelerdir?

İpotek varken kredi çekilebilir mi?

Alacak ve borç ilişkilerinde iktisadi terimlerin bilinmesi, her iki tarafın güvenliğini sağlamak için önemlidir. Bu terimleri bilmek hem borç verenin hem de borç alanın rahat bir şekilde işlem yapabilmesini sağlar. Peki ipotek nedir ve ipotek kredi çekilmesine engel mi?

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ borçları açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'ya gitti. ‘Afet Borçlandırma Senedi’ imzalatılmak istenen vatandaşların tepkisi gündeme gelirken Kemal Kılıçdaroğlu da dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Hazine avro cinsi devlet iç borçlanma senedi ve kira sertifikası ihracı yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, avro cinsi devlet iç borçlanma senedi ve kira sertifikası ihracı yapacak.

İpotek koyma dilekçesi 2021!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotekte bulunuyor. Bu ipotek ile, oluşacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. İşte ipotek koyma dilekçesi 2021 örneği...

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Peki tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar...

ABD'de kira ve ipotek borçları ödenemiyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle bozulan ekonomik durum sebebiyle ABD'de Eylül ayında kiracıların yüzde 8,5'i (2,82 milyon kişi ), ev sahiplerinin ise yüzde 7,1'i (3,37 milyon kişi) ipotek ödemelerini gerçekleştiremedi. 

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

Kilyos’ta imar planı değiştirilen arazide 1.8 milyon Euro'luk ipotek!

Çiller Ailesi'nin yönetimindeki şirketin otel imarına açılan Kilyos'taki 30 dönümlük arazisinin, kredi borçlarına karşılık Türkiye Halk Bankası'na ipotek ettirildiği öğrenildi. 

Hazine bir yılda öngördüğü borçlanmanın yarısını gerçekleştirdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 ve 10 yıl vadeli eurobond (tahvil/borç senedi) ihraçlarını 4 milyar dolar borçlanma ile tamamladı.

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine ipotek koyuldu!

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine borç nedeniyle ipotek koyuldu. Hesapları dondurulan FETÖ'nün taşınmazları satışa çıkarıldı. 

ipotek borç senedi Haberi

ipotek borç senedi

İpotek alacaklısının hakları!

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiriyor. İrat senedi ise, bir taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş bir alacak hakkı meydana getiriyor.


İpotekli borç senedi ve irat senedi koşul ve karşı edim kaydı içermiyor.


İpotekli borç senedinin veya irat senedinin düzenlenmesiyle birlikte dayanağı olan borç ilişkisi yenileme yoluyla sona eriyor.


Bunun aksine yapılan sözleşme, sadece tarafları ve iyiniyetli olmayan üçüncü kişileri etkiliyor. Peki, ipotek alacaklısının hakları nelerdir?


Alacaklının hakları

1. İyiniyetin korunması

a. Tescil bakımından

MADDE 920.- İpotekli borç senedinden veya irat senedinden doğan alacak, tapu kütüğüne iyiniyetle dayanan herkes için kütükteki tescile göre geçerlidir.


b. Senet bakımından

MADDE 921.- Usulüne göre düzenlenmiş olan ipotekli borç senedi veya irat senedi, ona iyiniyetle dayanan herkes hakkında, içinde yazılı olanlara göre geçerlidir.


c....