29 / 04 / 2024

ipotek fek harcı

ipotek fek harcı

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

İpotek ne demektir?

İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor...

İpotek fek harcı!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK ) ile bankalar arasında uzun süredir devam eden pazarlıkların ilk aşamasında tüketicilerin lehine kararlar çıktı. Bankalar, ipotek fek harcını kaldırmayı kabul etti...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Bankadan ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanılarak alınan evin tapusuna banka tarafından ipotek konur. Borç tamamen ödendikten sonra alınan fek yazısı banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanır.

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

Fek yazısı harcı 2016!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, borcunu ödedikten sonra tapudaki ipoteği kaldırabiliyor. Bunun için fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı harcı 2016 ne kadar?

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

ipotek fek harcı Haberi

ipotek fek harcı

İpotek fek harcı ne kadar?

Kredi borcu biten tüketici, evi üzerine alabilmek için öncelikle ev üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Tapu Dairesince yapılan bu işleme "İpoteğin Fek Edilmesi" deniyor. 


İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka, tüketiciden ücret talep edebiliyor. 


İpotek fek yazısı teslimi bankadan bankaya değişebiliyor, kimi bankalar elden teslim edebilirken, kimileri ise tapu sicil müdürlüğüne direkt gönderiliyor. 


Fek yazısı genellikle ipotek alacaklısı olan bankalar tarafından veriliyor. Bunun yanında elbette özel kişiler ipotek alacaklısı ise, onlar da fek yazısı verebiliyor. Öte yandan, taşınmaz üzerindeki ipotek alacağı zamanında ödenmemiş ve icrai işlemler başlamışsa, ödeme yapıldığının ipotek ile ilgili icra müdürlüğüne bildirilmesi gerekiyor. 


Bu anlamda ipotek fek yazıları da icra müdürlüğü tarafından resmi...