27 / 04 / 2024

İpotek fek ücreti ne zaman ödenir

İpotek fek ücreti ne zaman ödenir

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fek yazısı ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli? İşte, ipotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

İpotek tesis ücreti ne kadar?

İpotek, ister borçlunun mülkiyetinde olsun ister borçlunun mülkiyetinde olmasın, borç nedeni ile tapu üzerine konulan güvence olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipotek nasıl konur? İpotek tesis ücreti ne kadar?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Konut satış sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Müteahhit firma ile tüketici arasında yapılan konut satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için noterde hazırlanması gerekiyor. Peki, konut satış sözleşmesi noter ücreti ne kadar? Bu ücreti kim öder?

İpotek fek yazısı ücreti geri alınır mı?

Halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipotek kredinin ödenmesi ile kaldırılıyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti geri alınır mı?

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

İpotek fek ücreti ne zaman ödenir Haberi

İpotek fek ücreti ne zaman ödenir

İpotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek belgesi, tapu sicil müdürlüklerinde işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından, taşınmaz üzerine ipotek tesis edilmesini belirten belge olarak tanımlanıyor. İpotek belgesi üzerinde taşınmaz bilgileri, ada, parsel numaraları, taşınmaz sahibinin ve alacaklının bilgileri, ipotek faizi, ipotek bedeli ile ipoteğin derecesi yer alıyor. 


Konut kredisiyle alınan gayrimenkulün ödemelerin tamamlanmasının ardından taşınmaz üzerine konulan ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapu sicil müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen ipotek kaldırma Fek Yazısı alınması gerekiyor.


İpotek fekkinin kaldırılmasına ilişkin Tapu Müdürlükleri’ne yazılacak olan yazı için fek ücreti başlığı altında belli bir miktar para tahsil ediliyor. Bu ücreti ödemek istemeyen tüketicilerin birtakım hususlara dikkat etmesi gerekiyor.


Öncelikle tüketicilerin konut kredisi sözleşmesi içerisinde yer alan “ipotek fekki borçlu tarafından ödenir” ibaresinin kaldırılması için bankaya müracaat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde konut kredisinin sona...