29 / 04 / 2024

ipotek fekki için dilekçe

ipotek fekki için dilekçe

Bankaya olan borcun bitirilmesi halinde, bankadan alınacak ipotek fekki belgesi ile Tapu Müdürlüğünden ipoteğin kaldırılması talep edilebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ipotek fekki dilekçesi örneği..

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

İpotek çetesi iş adamı Garip Kar'ı dolandırdı!

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 30 milyon TL'yi projeleri için ipotek verdi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Hatipoğlu ve Akalın projelerinin finansmanı için Burganbank'a 30 milyon TL'yi 1. derece ipotek verdi.

Gayrimenkulünü başkası için ipotek ettiren kişinin sorumluluğu nedir?

Kendi taşınmazını başkasının borcu için ipotek eden kişinin sorumluluğu, sınırlı sorumluluk kapsamına girer. Bu sorumluluk ayni sorumluluk olarak da adlandırılır.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

İpotek fekki dava dilekçesi!

Borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte ipotek fekki dava dilekçesi örneği..

İpoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme!

Borcunu ödendiği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme hangisidir? İpoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

Gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi!

Geçen yılın tamamında gerek satış, gerek bağış gerek ipotek, gerekse intikal nedeniyle el değiştiren 1 trilyon 84 milyar liralık gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi.

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

ipotek fekki için dilekçe Haberi

ipotek fekki için dilekçe

İpotek fekki dilekçesi örneği!

Mevcut bir borç için borçlunun taşınmaz malı üzerinde ipotek konulabiliyor. Bu işlem genellikle konut kredisi kullanarak ev satın alan kimseler üzerinde uygulanıyor.


Konut kredisi çekilen evin üzerine banka ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitirilmesi halinde, bankadan alınacak ipotek fekki belgesi ile Tapu Müdürlüğünden ipoteğin kaldırılması talep edilebiliyor. İpotek fekki dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


T.C.

................ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

.............………(Şehir)


İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

      b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ : 

BORÇLU :  


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b)...