04 / 05 / 2024

İpotek fekki için icra takibi

İpotek fekki için icra takibi

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

İpotek fekki dava dilekçesi!

Borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte ipotek fekki dava dilekçesi örneği..

İpoteğin kurulması için ne yapılır?

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Peki, ipoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?

İpotek terkini için gerekli evraklar!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Peki ipotek terkini nasıl yapılır? İpotek terkini için gerekli evraklar hangileridir?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fek yazısı ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli? İşte, ipotek fekki için gerekli evraklar!

Tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

İpotek, hali hazırda mevcut ya da ilerleyen zamanlarda oluşturulacak kredilere teminat edecek olan gayrimenkul üzerindeki hakların birey veya kurumların üzerinde bulunması olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. Borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?

Bankalar konuttan ipotek kaldırmak için ücret alıyor!

Bankalar, kendi yararı için yaptığı ipoteği kaldırmak için de müşteriden para istiyor. Yılda 500 bin kişi ipotek fekki için bankalara haksız yere 150 milyon ödüyor..

İpotek fekki yazısı için ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev aldığınızı farz edelim. Konut Kredinizin tamamını ödemeniz durumunda ipotek fekki yazısı almanız gerekiyor. Peki, İpotek fekki yazısı için ne yapılır?

İpoteğin kaldırılması için gerekli belgeler?

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan her hangi bir alacak için taşınmaz malın güvence altına alınmasına ipotek deniyor. İpotek nasıl kaldırılır? İpoteğin kaldırılması için gerekli belgeler neler?

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi!

Bir tapu üzerinde ipotek belgesi düzenlenebilmesi için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi kapsamında, tapuya ilişkin bilgilere yer veriliyor..

İpotek fek harcı fiyatları!

İpotek fek harcı fiyatları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. İpotek fekki için alınan harç 200 TL ile 500 TL arasında değişebiliyor. Her bankanın aldığı harç miktarı farklıdır...

İpotek fekki için icra takibi Haberi

İpotek fekki için icra takibi

İpotek fekki ücreti yasal mı?


İpotek tesis ücreti konut kredisi alırken tüketiciden talep edilen masraf kalemlerinden biri olarak kartşımıza çıkıyor. Bu ücret teminat olarak gösterilen evin üzerine koyulan ipoteğin işlemleri için alınıyor. 


Aslında krediyle alınan konut, tapu işlemlerinin bir parçası olan ipotek harcından muaf tutuluyor. Ancak bankalar, çalışan ve evrak maliyetlerini karşılamak için bu ücreti tahsil etmek isteyebiliyor.


Bankalar konut kredisi sürecinin başında ipotek koyma ücreti aldıkları gibi geri ödemelerin sonunda ipoteğin kaldırılma(fek) süreci için de tüketiciye belli bir ücret yansıtabiliyor. 


Torba kanunla birlikte bazı yeni yetkinlikler kazanan BDDK,  bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda tüketiciden alınan bazı masraf kalemlerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. 


Buna göre konut kredisi kullanan kişileri yakından ilgilendiren ipotek fek ücreti için kaldırılma kararı alındı. Bunun anlamı, kredi kapanış aşamasında ve bankanın...