05 / 07 / 2024

ipotek harç tutarı

ipotek harç tutarı

İpotek işleminin yapılabilmesi için, yazılı bir talepte bulunulması ve ipotek harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İpotek harç miktarı her sene yeniden belirleniyor. İşte ipotek harçları 2014...

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Harç ve cezalarda 2023 tarifesi belli oldu! Pasaport ve ehliyet ücretleri ne kadar olacak?

Yeni yılda geçerli olacak vergi ve harçlara zam geldi. Yeni yılda 6 aya kadar pasaportlar için harç tutarı 689,70 lira, 1 yıl süreli olanlar için 1008,30 lira, 2 yıl süreli olanlar için 1646,10 lira, 3 yıl süreliler için 2 bin 338,50 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 3 bin 295,50 lira olaca

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

İş Kuleleri Kule 3'ün üzerine 444 milyon TL'lik ipotek konuldu!

İş GYO, Kuleleri Kule 3'ün üzerine ilgili İş Bankası'nın lehine 444 milyon TL tutarında ipotek tesis edilmesine karar verdi.

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tapuya 1974’te faizsiz olarak 140 bin lira tutarında ipotek koyulmuş. Biz ipoteği kaldırmak istiyoruz. Bu tutarı kime güncelletebiliriz. Tutar çok fazla çıkar diye tereddüt içerisindeyiz. Sizce bu tutarın güncel değeri nedir?' sorusunu yanıtladı.

Referans Kartal Kordonboyu'ndaki 120 milyon TL'lik ipotek kaydı kaldırıldı!

Referans Kartal Kordonboyu projesi kapsamındaki bağımsız bölümler üzerinde tesis edilmiş olan 120 milyon TL tutarındaki ipotek kaydı kaldırıldı...

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Ev alırken sürpriz ceza ve harçlara dikkat!

Ülkemizde gayrimenkulü satın alanlar satıcıların ödeyeceği tapu harcını da öder. Dolayısıyla 300 bin TL'lik bir gayrimenkul alan kişinin ödeyeceği harç tutarı 12 bin TL'yi buluyor.

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımı ipotek tutarını açıkladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ipotek tutarını açıkladı. İşte Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımı'nın o raporu...

Gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi!

Geçen yılın tamamında gerek satış, gerek bağış gerek ipotek, gerekse intikal nedeniyle el değiştiren 1 trilyon 84 milyar liralık gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi.

Tapu harçları ne kadar tutar?

Taşınmaz malların devir işlemlerinde taraflar belli tutarlardaki harçları ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapu harçları ne kadar tutar? Tapu için yapılan masraflar nelerdir? İşte yanıtı..

ipotek harç tutarı Haberi

ipotek harç tutarı

İpotek harçları 2014!

Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni ipotek olarak tanımlanıyor.


Bilindiği üzere ipotek, gayrimenkul veya gayrimenkul niteliğinde olan bağımsız ve sürekli haklar üzerinde kuruluyor.


Bir gayrimenkulün ipotek edilebilmesi için o gayrimenkulün tapu sicilinde kayıtlı olması gerekiyor. Madenler ve ticari işletmeler de ipoteğin konusu olabiliyor. Bu durumda ticari işletme, tüm makine ve mefruşatıyla beraber rehnedilmiş sayılıyor.


İpotek işleminin yapılabilmesi için, yazılı bir talepte bulunulması ve ipotek harç bedelinin ödenmesi gerekiyor.


2014 ipotek harç oranları..

2014 yılında uygulanacak ipotek harç bedeli şu şekilde belirleniyor:


İpotek tesisinde..

a) İpotekte sağlanan borç miktarı üzerinden (Binde 4,55)


b)İpoteğe dahil gayrimenkullerden birisinin çıkarılarak başkasının ithalinde veya teminat ilavesinde borç miktarı üzerinden (Binde 4,55)


c)Mevcut ipotek derecelerinin...