02 / 05 / 2024

ipotek hukuku

ipotek hukuku

Taşınmaz mal üzerinde ipoteğin nasıl kurulduğu, ipoteğin nasıl kaldırıldığına ilişkin yasal esaslar, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte İpotek Kanununda yer alan sorularınızın yanıtı ve diğer detaylar...

Gediz Üniversitesi'nden Kira Hukuku Sempozyumu!

İzmir’de bulunan Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kira Hukuku Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyumda kira artış kriterleri, kira sözleşmesinin feshi, kira ilişkisinin devri, kiraların el değiştirmesi gibi konular ele alınacak..

İpotek fekkinin kaldırılması!

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu husustayapılan işlemlere ipoteğin fekki deniyor. İşte, ipotek fekkinin kaldırılması!

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

Tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek şerhi, taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerh olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

Tapu ipotek harcı hesaplama 2015!

İpotek koyma işlemi, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek harç karşılığında yapılıyor. İşte tapu ipotek harcı hesaplama 2015...

Bankalar konuttan ipotek kaldırmak için ücret alıyor!

Bankalar, kendi yararı için yaptığı ipoteği kaldırmak için de müşteriden para istiyor. Yılda 500 bin kişi ipotek fekki için bankalara haksız yere 150 milyon ödüyor..

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

İpotek tesis harcı 2015!

Taşınmaz mal ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın güvencesi için kuruluyor. Peki, ipotek tesis harcı 2015 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2015!

Tapuya ipotek koymak için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ipotek harcı 2015 ne kadar?

Akiş GYO kullandığı kredilerle ilgili ipotek tesis etti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş GYO kullandığı kredilerle ilgili ipotek tesis etti.

ipotek hukuku Haberi

ipotek hukuku

İpotek kanunu!

İpotek ile ilgili tüm yasal hükümler, Medeni Kanun kapsamında İkinci Ayırımda şu şekilde açıklanıyor:


İPOTEK MEDENİ KANUN..

A. Amaç ve nitelik

MADDE 881.- Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir.

İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmez.


B. Kurulması ve sona ermesi

I. Kuruluş

MADDE 882.- Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur.

Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge verir. Sadece tescilin yapıldığını ispata yarayan bu belge kıymetli evrak niteliği taşımaz.

Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçer.


II. Sona erme

1. İpoteğin terkinini isteme hakkı

MADDE 883.- Alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan...