29 / 04 / 2024

İpotek kaldırılması için gerekli belgeler

İpotek kaldırılması için gerekli belgeler

Kullanılan veya kullanılacak kredilerin güvencesi için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, ipotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Hesabınıza her ay 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli! Hemen bakın!

Hesabınıza her ay tıkır tıkır tam 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli... Hemen bu detaylara bakın...

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşya üretcileri çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya kalemlerinde rekabet gücünün korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması adına iktidardan destek istedi. Üreticiler, tüketicini alım gücünün artırılması için ÖTV'nin kaldırılmasını ve taksit sayısının artı

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen 21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi. Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yöneticilerin varlıklarına haciz konuldu.

Atakule GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 231 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 263 milyon 340 bin TL'ye çıkarılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Reysaş GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanı içinde 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL'ye artırılması için SPK'ya başvuru yapıldı.  

Aile konutu şerhi kaldırılması dava dilekçesi!

Türk Medeni Kanunu'nun 194. maddesi ile ailenin oturduğu konut için özel düzenlemeler ve sınırlamalar yapılıyor. Peki aile konutu şerhi nasıl kaldırılıyor? İşte aile konutu şerhi kaldırılması dava dilekçesi...

İpotek kaldırılması için gerekli belgeler Haberi

İpotek kaldırılması için gerekli belgeler

İpotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!


Bir gayrimenkulün üzerine ipotek koyarak, doğmuş veya ileride doğacak borç için ilgili taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. İpoteğe konu olacak gayrimenkulün, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. 


Birçok banka kredi kullanan müşteriyle yaptığı ve karşılıklı imzalanan sözleşmede ‘ipotek fek yazısı’na dair ek bilgi koyuyor. Kredinin tamamlanmasının ardından ipotek kaldırma işlemlerinden ücret alındığı belirtiliyor.


Konut üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için ilk şart, konut kredisinin tamamının ödenmesi oluyor. İpotek kaldırma işlemi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, İpotek kaldırılması için gerekli belgeler;


- İpotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı.


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, pasaportları veya avukat kimliği ile gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası,...