09 / 05 / 2024

ipotek kaldırma işleri

ipotek kaldırma işleri

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, ipotek kaldırmak için ne gerekir?

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi araziler var?

İBB tarafından satın alınan birçok gayrimenkul için müfettişler incelemelerde bulundu. Araştırma devam ederken İçişleri Bakanlığı dosyaları aldı. Peki o dosyalar neler?

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Kartal'da enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sona erdi!

Kartal'da 14 kişinin yaralandığı, 21 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları tamamlandı. Binanın etrafındaki riskli binanında yıkımı sona erdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda enkaz kaldırma çalışması yapılacak!

uzey Marmara Otoyolu'nda iş kazasının meydana geldiği alanda yapılacak olan incelemelerin ardından enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları yapılacak.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

İçişleri Bakanlığı'ndan 10 ilde 39 kamulaştırma!

Polis güvenlik noktası yapımı amacıyla bazı taşınmazların İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

ipotek kaldırma işleri Haberi

ipotek kaldırma işleri

İpotek kaldırmak için ne gerekir?

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir.


Buna göre mesken ve arsa gibi taşınmaz mallar üzerinde ipotek kurulabiliyor. Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması için öncelikle söz konusu borcun ödenmiş olması gerekiyor.


İpotekten kurtarma koşulları ve usulü

Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarabilir. Taşınmazı karşılıksız olarak edinen kimse de, takdir edeceği bedeli ödeyerek bu hakkı kullanabilir.


İpotekten kurtarma hakkı, alacaklılara altı ay önce yapılacak yazılı ihbarla kullanılabilir.


İpotekten kurtarma bedeli alacaklılar arasında sıralarına göre dağıtılır. 


Açık artırma

İpotekten kurtarma ihbarına karşı alacaklılar, ihbarın tebliğinden başlayarak bir ay içinde giderleri peşin...