04 / 05 / 2024

ipotek kaldırma yazısı

ipotek kaldırma yazısı

Tapudan ipotek kaldırma işlemi aldığınız evin kredi taksitlerinin tamamının ödenmesi sonucunda bankaya yapılan ipoteğin kaldırılması başvuru ile yapılıyor. İpotek kaldırma işlemi için bankadan alınan ipotek fek yazısı tapu sicil müdürlüğüne veriliyor...

İpotek kaldırma masrafı!

İpotek kaldırma masrafı bankadan bankaya farklılık göstermekle beraber ortalama 250 TL' yi buluyor. Ancak alınan bu ücretin kanuni hiçbir dayanağı yoktur. İpoteğin kaldırılması için mutlaka bankadan ipotek fek yazısı alınmalıdır...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Taksitli alışveriş yapanlar hemen göz atmalı! Taksit sayısı resmen değişiyor!

Taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10`u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Taksitlendirilen borçlar için yeni karar: "Borcu yoktur" yazısında tarih uzatıldı!

Taksitlendirilen borçlarla ilgili borcun yüzde 10'u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceğine dair kural 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı. İşte detaylar...

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Depremin faturası belli oldu! Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fatura belli oldu. Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira! İşte sektör uzmanlarının o açıklamaları...

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Kritik dolar yorumu! FED üyesi öyle bir açıklama yaptı ki herkesin ağzı açık kaldı! Doların sırrı resmen çözüldü

St Louis Fed Başkanı Bullard'tan kritik dolar yorumu geldi. FED üyesi dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı herkesin ağzı açık kaldı. Doların sırrı resmen çözüldü.  

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

iPhone 14’ün tanıtımına saatler kaldı. İşte sızdırılan bilgiler ve fiyatı

Teknoloji ve telefon devi Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 serisinin ve yeni ürünlerinin tanıtımına saatler kaldı. Peki sızdırılan bilgilere göre iPhone’nin özellikleri neler. İşte yanıtı!

ipotek kaldırma yazısı Haberi

ipotek kaldırma yazısı


İpotek kaldırma işlemi!


Ev alırken bir bankadan konut kredisi kullanıldığında banka ev üzerine ipotek koyar. Konulan bu ipotek ancak kredi taksitlerinin tamamının ödenmesi sonucunda kaldırılabilir. Tapudan ipotek kaldırma işlemi banka tarafından ipoteğin kaldırılması ile olabilir. Banka kredi taksitlerinizin bitmesi halinde size ipotek fek yazısı verir. Bu yazıyla birlikte tapu sicil müdürlüğüne gidilerek tapu üzerinden ipotek kaldırılması işlemi yapılır.


Çoğu zaman bankalardan alınacak olan ipotek fek yazısı masraflı ve zahmetli bir işlem haline geliyor. İpotek fek yazısı için her banka kendi içerisinde değişen ücretler talep edebiliyor. İpotek kaldırma işlemi sadece ipotek fek yazısı ile mümkün oluyor. 


İpotek fek yazısı banka tarafından tapu sicil müdürlüğüne gönderilir. Ancak bazen bankalar bu yazıyı tüketiciye elden de verebiliyor. Elden verme işlemi hukuki açıdan biraz sıkıntıya sokabiliyor. Kişi...