02 / 05 / 2024

ipotek kaldırmak için gerekli evraklar

ipotek kaldırmak için gerekli evraklar

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. Borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?

İpotek kaldırma işlemi!

Tapudan ipotek kaldırma işlemi aldığınız evin kredi taksitlerinin tamamının ödenmesi sonucunda bankaya yapılan ipoteğin kaldırılması başvuru ile yapılıyor. İpotek kaldırma işlemi için bankadan alınan ipotek fek yazısı tapu sicil müdürlüğüne veriliyor...

İpotek kaldırmak için gerekli evraklar!

İpotek kaldırmak için gerekli evrakların başında kredi borcunun bittiğine dair bankadan alınacak olan ipotek fek yazısı oluyor. Bu yazıyla birlikte tüketicinin tapu dairesine giderek başvuruda bulunması gerekiyor...

Çin konut sektörünü ayağa kaldırmak için harekete geçti! 70 milyar dolar ucuz kredi sağlandı!

Çin Merkez Bankası 2023 konut ve altyapıdaki sorunları giderebilmek için ek 70 milyar dolar ucuz kredi kullandırdı.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Hükümet, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak amacıyla hızla çalışırken, afet bölgesini ayağa kaldırmak için 2024 bütçesinden 1 trilyon TL'lik kaynak aktarılacağı belirtildi. İşte detaylar ve yapılacak çalışmalar...

Deprem bölgesi için seferberlik devam ediyor! Yerinde dönüşüm kampanyası vatandaşlara yüz yüze anlatılıyor!

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili afetzedeleri bilgilendirme toplantıları yoğun kalabalıkla hız kesmeden devam ediyor.

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

PTT'den acil ihtiyaçlara ilaç gibi kampanya! İşte kampanya için başvuru ve detaylar

PTT, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yeni bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı. Kampanya, banka kredi puanı düşük olan vatandaşlar için bile kredi başvurusu imkanı tanıyor.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

AFAD depremden etkilenen bölgelere bağış için resmi IBAN numaralarını paylaştı! 20 TL ile bağışta bulunun!

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferberlik başladı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen iller için yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenler SMS ile yardım yapabiliyor.

Apple, iPhone güvenliğini artırmak için üç yeni özelliği duyurdu!

Teknoloji devi Apple, iPhone ürünlerinde güvenliği artırmak için gelecek yıl üç yeni özellik sunacak! İşte detaylar..

ipotek kaldırmak için gerekli evraklar Haberi

ipotek kaldırmak için gerekli evraklar

İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. İpotek, alacaklının haklarını koruyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor.


Borçlunun borcunu ödeyememesi halinde ipoteğin paraya çevrilmesi talep edilebiliyor. Ancak borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?


İpotek kaldırmak için gerekli evrakların başında ipoteği koyan bankadan alınan ipotek fek yazısı ve T.C. kimlik belgesi geliyor. Bu belgeler ve bir dilekçe ile tapuya müracaat edilebiliyor.


Dilekçe örneği:


 T.C.

................ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

.............………(Şehir)


İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

      b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabı yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ : 

BORÇLU :  


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen...