28 / 08 / 2024

ipotek nasıl kalkıyor

ipotek nasıl kalkıyor

Bir gayrimenkul üzerine borçtan dolayı kurulan ipotek nasıl kalkar, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Borsada milyonlar kazanmak kolay mı? Paranız katlayarak nasıl artar!

Yatırımcının son dönemde yeniden ilgisinin arttığı Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yeni rekorlar deniyor. Peki borsada para kazanmak kolay mı yoksa zor mu? Yıllar içinde borsadaki para nasıl katlanıyor?  

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

Kat mülkiyeti kanuna göre hak sahiplerine bağımsız bölüm üzerinden verilen paya arsa payı deniyor. Arsa payı konutunuzun değerini de gösteriyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte o hesaplama…

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Temettü emeklisi olmak isteyenler kaç liralık yatırım yapmalı? Temettü hesaplama nasıl yapılır?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Birçok yatırımcının emeklilik için biriktirdiği temettü hisselerinin kazancı nasıl hesaplanıyor? İstediğiniz emeklilik için kaç lira yatırmanız gerekiyor? İşte temettü hesaplama ve merak ettiğiniz soruların cevabı…

Genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2024! Başvurana tam bu kadar yatıyor!

Çiftçiler, nakit ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Ziraat Bankası çiftçi kredisi ile ilgili detayları araştırıyor. Peki genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru 2024!

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin satışları devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler söz konusu başvuruları nasıl yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlenmeyi düşünen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için başvurular yarın resmen başlıyor. Peki faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

ipotek nasıl kalkıyor Haberi

ipotek nasıl kalkıyor

İpotek nasıl kalkar?

İpotek, var olan ya da var olması muhtemel olan borçların teminatını oluşturmak için borçluya ait bir gayrimenkul üzerinde kuruluyor. Peki kurulan ipotek nasıl kalkar diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Alacaklı, kendisine borcunun ödenmemesi halinde söz konusu gayrimenkulü satıp, borcun tahsilini ipoteğin kurulduğu gayrimenkulden yapabiliyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde ise söz konusu ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Peki "İpotek nasıl kalkar?" sorusunun işte yanıtı..


İpotek nasıl kalkar?

Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapu kütüğünde belirtilen gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlamasının son bulduğunu gösteren ipotek fek yazısı yazıldığı takdirde ipotek kalkar.




Işıl Seren...