02 / 05 / 2024

ipotek nasıl kalkıyor

ipotek nasıl kalkıyor

Bir gayrimenkul üzerine borçtan dolayı kurulan ipotek nasıl kalkar, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlenmeyi düşünen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için başvurular yarın resmen başlıyor. Peki faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.431 personel alımını kaçırmayın! 2.431 personel alımı başvurusu nasıl yapılıyor? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 431 personel alımı ile ilgili detaylar peş peşe belli oldu. 28 Nisan'da başvuruları başlayan personel alımının şartları neler? 2.431 personel alımı başvurusu nasıl yapılıyor? 

Bekçi maaşı ne kadar? hangi bekçi ne kadar kazanıyor, nasıl bekçi olunur?

Son yıllarda özelikle kamuda çalışmak isteyen gençlerler arasında çok rağbet gören bekçilik mesleğinde maaşlar ne kadar? Hangi bekçi ne kadar kazanıyor, bekçilerin sorumlulukları neler ve nasıl bekçi olunabiliyor? İşte tüm detaylar.

İETT'ye 700 şoför alımı yapılıyor! İBB 700 şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar peş peşe açıklandı!

İBB tarafından 700 İETT şoförü alınacak. İETT'ye 700 şoför alımı yapılıyor! İBB 700 şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar peş peşe açıklandı!

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

ipotek nasıl kalkıyor Haberi

ipotek nasıl kalkıyor

İpotek nasıl kalkar?

İpotek, var olan ya da var olması muhtemel olan borçların teminatını oluşturmak için borçluya ait bir gayrimenkul üzerinde kuruluyor. Peki kurulan ipotek nasıl kalkar diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Alacaklı, kendisine borcunun ödenmemesi halinde söz konusu gayrimenkulü satıp, borcun tahsilini ipoteğin kurulduğu gayrimenkulden yapabiliyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde ise söz konusu ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Peki "İpotek nasıl kalkar?" sorusunun işte yanıtı..


İpotek nasıl kalkar?

Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapu kütüğünde belirtilen gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlamasının son bulduğunu gösteren ipotek fek yazısı yazıldığı takdirde ipotek kalkar.




Işıl Seren...