08 / 05 / 2024

ipotek sona erme

ipotek sona erme

Taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipotek nasıl sona erer? İşte Medeni Kanunu kapsamındaki taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipoteğin nasıl sona ereceğine ilişkin yasal hükümler...

Milyonlarca tapu sahibine uyarı niteliğinde bir açıklama geldi: Gecikme durumunda cezalı ödeme yükümlülüğü

Türkiye'de milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren son derece önemli bir uyarıyı paylaşıldı. Bu uyarıya dikkat edilmediği takdirde, maddi açıdan zor bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi sona erme tarihine dair resmi bir duyuru yayınlandı. 

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

Koronavirüsün dünya ekonomisine maliyeti 347 milyar doları bulabilir!

Asya Kalkma Bankası, Kovid 19 salgınının sona erme süresine bağlı olarak, dünya ekonomisi üzerindeki maliyetine ilişkin hazırladığı senaryoda, salgının 6 ay sürmesi halinde dünya ekonomisine maliyetinin 346,9 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Borcunu bitirenin evindeki ipotek 30 günde kalkıyor!

Alacağın sona ermesiyle, üzerinde ipotek olan gayrimenkulün sahibi, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. İpotek terkini nedir, ne kadar sürer? İşte tüm merak edilenler...

5 maddede kira sözleşmelerinin sona erme sebepleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 5 maddede kira sözleşmelerinin sona erme sebeplerini kaleme aldı...

Akiş GYO Ataşehir Zümrüt Sitesi projesi iptal mi oldu?

Akiş GYO'nun 2015 yılında çalışmalarına başladığı Ataşehir Zümrüt Sitesi kentsel dönüşüm projesinde bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Şirket KAP'ta bağımsız bölüm malikleri ile Sona Erme Protokolleri imzalayacağını duyurdu...

10 soruda kira sözleşmesinin sona erme nedenleri!

Konut ve işyerlerinin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanan sözleşme, kanunda belirtilen nedenlerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin sona erme nedenleri..

Kira sözleşmesi nasıl sona erer?

Kira sözleşmesi ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl sona erer? Kira sözleşmesi ne zaman sona erer? Kira sözleşmesi sona erme nedenleri nelerdir?

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

Gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul rehni tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

İntifa hakkı ne zaman biter?

İntifa hakkı, taşınır mallar, taşınmaz mallar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabiliyor. Peki, intifa hakkı ne zaman biter? İntifa hakkı nasıl biter? İntifa hakkının sona erme sebepleri nelerdir?

Kira kontratının sona ermesi!

Kira kontratının sona erme sebepleri, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. İşte kira kontratını sona erdiren nedenler...

ipotek sona erme Haberi

ipotek sona erme

İpotek nasıl sona erer?

Taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipoteğin nasıl sona ereceğine ilişkin hükümler Meden Kanunda yer alıyor. Kanuna göre ipoteğin terkinini isteme hakkı, borçtan sorumlu olmayan malikin hakkı, ipotekten kurtarma ve ödeme istemi ile ipotek sona erebiliyor.


Türk Medeni Kanunu kapsamındaki "İpotek nasıl sona erer?" sorusunun yanıtı şu şekilde sıralanıyor:


İpotek sona erme

1. İpoteğin terkinini isteme hakkı

MADDE 883.- Alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir.


2. Borçtan sorumlu olmayan malikin hakkı

MADDE 884.- Borçtan şahsen sorumlu olmayan rehinli taşınmaz maliki, borçluya ait koşullar içinde borcu ödeyerek taşınmazın üzerindeki ipoteğin kaldırılmasını isteyebilir.


Alacak, borcu ödeyen malike geçer.


3. İpotekten kurtarma

a. Koşulları ve usulü

MADDE 885.- Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra...