07 / 05 / 2024

ipotek sorgulama

ipotek sorgulama

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

İpotek talep yazısı 2015!

Bir taşınmaz mal üzerinde borç dolayısı ile ipotek kurulabiliyor. Bu ipotek, alacaklının teminatı oluyor. Peki, ipotek talebi nasıl yapılır? İşte ipotek talep yazısı 2015..

İpotek kaldırmak için ne gerekir?

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, ipotek kaldırmak için ne gerekir?

İpotek nasıl olur?

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, bir taşınmaz üzerinde ipotek nasıl olur?

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çöp vergisi sorgulama 2015!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin belediyeye ödemeleri gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Peki, çöp vergisi sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, çöp vergisi sorgulama 2015!

Tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bir tarla almak istediğinizi düşünelim. Borcu olup olmadığı sorgulanır? İşte tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Mevcut ya da ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2015 ne kadar?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. Borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?

İpotek fekki dilekçesi örneği!

Bankaya olan borcun bitirilmesi halinde, bankadan alınacak ipotek fekki belgesi ile Tapu Müdürlüğünden ipoteğin kaldırılması talep edilebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ipotek fekki dilekçesi örneği..

ipotek sorgulama Haberi

ipotek sorgulama

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemi bazı durumlarda gereki olabiliyor. Eğer kendi üzerinize kayıtlı bir taşınmaz üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemi yapacaksanız, bunun için iki yöntem vardır.  

-Birinci yöntem e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilen sorgulama işlemi olarak karşımıza çıkıyor. e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapabilmek için taşınmaz sahibi, https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak e-Devlet sistemine kendi bilgileri ile giriş yaparak tapu üzerindeki ipotek bilgilerini sorgulayabilir. Eğer tapu sahibinin e-Devlet şifresi yok ise PTT şubesine giderek T.C. kimlik numarası ile şifre alabilir. 

-İkinci yöntem da tapu sahibi gayrimenkulün kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüğü’ne nüfus cüzdanı ile giderek ipotek sorgulama işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. 

Kendi üzerinize kayıtlı olan bir gayrimenkul için ipotek sorgulama işlemi oldukça kolaydır. Ancak başkasına ait bir gayrimenkulün üzerinde ipotek olup olmadığını...