02 / 05 / 2024

ipotek tahsili

ipotek tahsili

Bir gayrimenkul üzerine borçtan dolayı kurulan ipotek nasıl kalkar, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

İntifa hakkının verilmesi ile gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor. Peki, intifa hakkı sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

Konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz malların üzerine mevcut borç veya ileride çıkabilecek borç nedeni ile ipotek konulabiliyor. Krediyle alınan konutların tapusuna da borç bitene kadar ipotek konuyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

Tapu üzerinde ipotek var mı?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi oluyor. Peki, tapu üzerinde ipotek var mı? Nasıl öğrenilir?

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

İpotek vekaletnamesi örneği!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. İpotek, bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İşte ipotek vekaletnamesi örneği..

İpotek terkini için gerekli evraklar!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Peki ipotek terkini nasıl yapılır? İpotek terkini için gerekli evraklar hangileridir?

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

İpotek fekki nasıl kaldırılır?

Konut kredileri bankalar tarafından, gayrimenkulün ipotek altına alınması şartıyla veriliyor. Peki, kredinin ödenmesi halinde ipotek fekki nasıl kaldırılır?

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

ipotek tahsili Haberi

ipotek tahsili

İpotek nasıl kalkar?

İpotek, var olan ya da var olması muhtemel olan borçların teminatını oluşturmak için borçluya ait bir gayrimenkul üzerinde kuruluyor. Peki kurulan ipotek nasıl kalkar diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Alacaklı, kendisine borcunun ödenmemesi halinde söz konusu gayrimenkulü satıp, borcun tahsilini ipoteğin kurulduğu gayrimenkulden yapabiliyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde ise söz konusu ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Peki "İpotek nasıl kalkar?" sorusunun işte yanıtı..


İpotek nasıl kalkar?

Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapu kütüğünde belirtilen gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlamasının son bulduğunu gösteren ipotek fek yazısı yazıldığı takdirde ipotek kalkar.




Işıl Seren...