06 / 05 / 2024

İpotek takibi ne zaman düşer

İpotek takibi ne zaman düşer

İpotek işlemlerinde, ipotek edilen gayrimenkule belli bir süre içinde "satış talebi" gelmezse, ipotek kanunen düşmüş sayılıyor. Peki ipotek takibinde satış isteme süresi nedir? İşte yanıtı...

İpotek takibinin düşmesi!

İpotek takibi hangi durumda kanunen düşmüş kabul ediliyor? İcra ve İflas Kanununa göre ipotek takibi ne zaman düşer? İşte ipotek takibinin düşmesi ile ilgili yasal maddeler...

Altın fiyatları ne kadar? 1 Temmuz 2023 gram, yarım, tam ve cumhuriyet altını fiyatları...

​​​​​​​Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Hafta sonu da takibi bırakmayan vatandaşlar, ons bazında yaşanan hareketliliğin etkilerini yaşamayı devam ediyor. Gram altın fiyatı en çok araştırılan konulardan biri oldu. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu?

EYT sonuçları ne zaman açıklanacak? EYT başvuru takibi sorgulama!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları devam ediyor. Başvuruları tamamlayan EYT’liler ise sonuçların kaç günde açıklanacağını merak ediyor. Milyonlarca EYT’li, "EYT başvuruları ne zaman belli olacak?" sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, EYT başvuruları kaç günde sonuçlanacak? İşte, SGK EYT

Fossil, yenilenmiş Gen 6 akıllı saatini duyurdu! Fiyatı ne kadar olacak?  17 Ekim 2022 fiyat listesi...

Fossil Gen 6 Wellness Edition, şık tasarımı, yükseltilmiş fitness takibi ve en yeni Wear OS yazılımıyla görücüye çıktı. Peki fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

Gelir İdaresi'nden inşaat sektörüne kayıt dışı takibi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında inşaat sektörüne odaklanıldı.

Yunanistan vatandaşından Fatih Belediyesi'ne icra takibi!

Arazisine Fatih Belediyesi tarafından ‘acele kamulaştırma’ yoluyla el konulan Yunanistan vatandaşı Danay Manias kazandığı dava sonrasında 33 milyon 985 bin TL'lik icra takibi başlattı

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracıdan değer kaybınızı hesaplattırıp temin edebilirsiniz. Eğer kiracınıza ulaşamıyorsanız, oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlatabilirsiniz.

AOÇ’den Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne icra takibi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım, 87 milyon 951 bin liralık kira alacaklarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesine icra takibi başlattıklarını söyledi.

İnşaat firmasında Almanya Büyükelçiliği'ne icra davası!

Almanya Büyükelçiliği'nin binasında tadilat yapan inşaat firması parasını alamadığı gerekçesiyle Ankara 7. İcra Müdürlüğüne başvurarak icra takibi başlattı.

Tapu dolandırıcılığının önüne geçmek için gayrimenkul takibi yapılmalı!

Şehir Plancısı ve İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, gayrimenkul yatırımı yapacak kişilerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Oflaz, tapu dolandırıcılığının önüne geçmek için gayrimenkul takibinin önemine değindi.

İpoteğin kurulması için ne yapılır?

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Peki, ipoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?

İpotek takibi ne zaman düşer Haberi

İpotek takibi ne zaman düşer

İpotek takibinde satış isteme süresi!

İpotek, borçlu bir kimsenin borcundan dolayı sahip olduğu gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesini ifade ediyor. İpotek takibinde borcun ödenmesi halinde gayrimenkulün üzerindeki ipotek kaldırılıyor.


Ancak, borcun ödenmemesi durumunda; alacaklı söz konusu gayrimenkulün satışını isteme hakkına sahip oluyor. Gayrimenkulün satışından elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Geriye kalan para, borçluya teslim ediliyor.


Ancak alacaklıların "satış talebinde bulunabilmeleri için belli İcra ve İflas Kanunu kapsamında belirtilen süre zarfını aşmamış olmaları gerekiyor. İpotek takibinde satış isteme süresi ile ilgili hükümler kanunun 150/E maddesinde yer alıyor.


İpotek paraya çevirme müddeti:

Madde 150/E - 

Alacaklı, taşınır rehnin satışını ödeme veya icra emrinin tebliğinden itibaren nihayet bir sene içinde, taşınmaz rehnin satışını da aynı tarihten itibaren nihayet iki sene içinde isteyebilir.


Satış yukarıdaki fıkrada gösterilen müddetler...