24 / 07 / 2024

ipotek talebi

ipotek talebi

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotek de yer alıyor. Bu ipotek ile, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösterilmiş oluyor. İşte ipotek koyma dilekçesi örneği..

İpotek talep dilekçesi!

Borç için bir taşınmaz, ipotek yolu ile teminat olarak gösteriliyor. İpotek işlemi için yazılı bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ipotek talep dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

İpoteğin kaldırılması talebi!

Mevcut olan veya henüz doğmamış bir alacak ipotek ile güvence altına alınabiliyor. Borcun ödenmesi halinde ise ipoteğin kaldırılması mahkemeden talep edilebiliyor. İşte ipoteğin kaldırılması talebi örneği..

İpotek talep yazısı 2015!

Bir taşınmaz mal üzerinde borç dolayısı ile ipotek kurulabiliyor. Bu ipotek, alacaklının teminatı oluyor. Peki, ipotek talebi nasıl yapılır? İşte ipotek talep yazısı 2015..

İpotek medeni kanunu!

İpotek, mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak hakkında güvence için kuruluyor. İşte ipotek medeni kanunu kapsamında yer alan esaslar...

İpotek fekki davası nasıl açılır?

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır?

İpotek fek edilmesi ne demek?

Banka kredisi ile alınan konutlara ipotek konuluyor. Bankaya olan borcun ödenmesi ile ipotek fek edilebiliyor. Peki, ipotek fek edilmesi ne demek? İpotek nasıl fek edilir?

İpotek kaldırma nasıl yapılır?

Kredi ile ev alma sürecinde banka evi ipotek ediyor. Bankaya olan borç tamamen ödendikten sonra, ipotek kaldırılabiliyor. Peki, borcu ödenen evden ipotek kaldırma nasıl yapılır?

İpotek fekkinin kaldırılması!

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu husustayapılan işlemlere ipoteğin fekki deniyor. İşte, ipotek fekkinin kaldırılması!

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

ipotek talebi Haberi

ipotek talebi

İpotek koyma dilekçesi!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotek de yer alıyor. Bu ipotek ile, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösterilmiş oluyor. 


Tapuya ipotek konulabilmesi için yazılı bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. 


Bu talep dilekçesinde; ipoteğin miktarı, süresi, derecesi, ipotek tesis edecek kişinin kimlik bilgileri, eğer tüzel kişi ise ünvanı bildiriliyor. 


İpotek koyma dilekçesi örneği..


....... Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne

...........(İL)


Ekde tapu fotopisi bulunan, Maliki olduğum; ............. İli; .............. İlçesi; ........... Pafta no; ............. Ada no; ......... Parsel nolu; .../... Arsa paylı;  ...................Kat; ...nolu bağımsız bölümü; ............TL (Rakamla/Yazıyla) ........ .............. Türk lirası bedelle, satışını yapacağım;

............TL (Rakamla/Yazıyla) ................. Türk lirası peşinat alacağım ve bu durumdada;

Alıcının tarafıma; ............TL (Rakamla/Yazıyla) ..................... Türk lirası:Borçu kalacağı için; 


Borçlu : ................(Alıcı)

Alacaklı : ................(Satıcı)

İpotek Bedeli...