01 / 06 / 2024

ipotek terkin talepleri elektronik ortama alınıyor

ipotek terkin talepleri elektronik ortama alınıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bankalar ya da finans kurumları tarafından yazılı olarak düzenlenen ipotek terkin taleplerinin elektronik ortamda alınmasına yönelik uygulamayı başlattı...

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Borcunu bitirenin evindeki ipotek 30 günde kalkıyor!

Alacağın sona ermesiyle, üzerinde ipotek olan gayrimenkulün sahibi, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. İpotek terkini nedir, ne kadar sürer? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

Tapu üzerinde ipotek var mı?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi oluyor. Peki, tapu üzerinde ipotek var mı? Nasıl öğrenilir?

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

İpotek vekaletnamesi örneği!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. İpotek, bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İşte ipotek vekaletnamesi örneği..

İpotek terkini için gerekli evraklar!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Peki ipotek terkini nasıl yapılır? İpotek terkini için gerekli evraklar hangileridir?

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

İpotek fekki nasıl kaldırılır?

Konut kredileri bankalar tarafından, gayrimenkulün ipotek altına alınması şartıyla veriliyor. Peki, kredinin ödenmesi halinde ipotek fekki nasıl kaldırılır?

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

İpotek fekki ücretli mi?

İpotek fekki, bankadan kullanılan konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde ipoteği kaldırma işlemi olarak biliniyor. Peki, ipotek fekki ücretli mi?

ipotek terkin talepleri elektronik ortama alınıyor Haberi

ipotek terkin talepleri elektronik ortama alınıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bankalar ya da finans kurumları tarafından yazılı olarak düzenlenen ipotek terkin taleplerinin elektronik ortamda alınmasına yönelik uygulamayı başlattı.


Genel Müdürlük 20.08.2014 tarihi itibari ile TAKBİS üzerinde Ziraat Bankası ile elektronik ortamda ipotek terkinini başarıyla uyguladı.


Daha önce vatandaş eliyle ya da görevli memurlarca tapu müdürlüklerine iletilerek işlemi yapılan ipotek terkinleri artık elektronik ortamda yapılacak.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bankaların temsilcileri ile işlemlerin elektronik ortamda yapılmasıyla ilgili toplantı yaparak gerekli yazılım çalışmalarını başlattı. Üç banka ile pilot uygulama protokolü yapıldı. Ziraat Bankası ile başlatılan uygulama, Halk Bankası ve İş Bankası ile de bankaların yazılım altyapılarını hazırladıklarında başlatılacak.


Pilot uygulamadan sonra tüm bankalar ile icra müdürlükleri ve diğer kamu kurumlarına dönük uygulama...