28 / 04 / 2024

ipotek tesisi

ipotek tesisi

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

İpotekte derece ve sıralamanın işleyişi !

Aynı gayrimenkul üzerinde farklı derece ve sıralarda ipotek konulabilir. Konulan bu ipoteklerin derecelerinin ve sıralarının ne kadar önemli olduğu hakkındaki bilgileri Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

İpotek işlemlerinde e-İpotek dönemi!

Yapı Kredi, ipotek işlemlerinde dijitalleşme hedefi doğrultusunda Elektronik İpotek Tesisi’ni (e-İpotek) hayata geçirdi. Uygula ile ipotek tesis sürecinin sadece 1 günde tamamlanması hedefleniyor.

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

FU Gayrimenkul ‘FU Mobil’ uygulamasının yeni sürümünü kullanıma açtı!

Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmetiyle sektörünün zirvesinde yer alan FU Gayrimenkul, FU Mobil uygulamasının yeni sürümünü kullanıma açtı.

Soner Canözer, FU Gayrimenkul Bilgi İşlem Yöneticisi oldu!

Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmetiyle sektörünün zirvesinde yer alan FU Gayrimenkul’un yeni Bilgi İşlem Yöneticisi Soner Canözer oldu.

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine ulaştı!

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine, 2016'nın ilk aylarında ulaştı. Geçtiğimiz yıl sektörde 10’uncu yılını kutlayan FU Gayrimenkul, mart ayında 1 milyon ipotek tesisi hedefine ulaşarak gayrimenkul ipoteği alanında bir ilki daha gerçekleştirdi.

Aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Peki, aile konutu şerhi için neler gerekli? İşte, aile konutu şerhi için gerekenler!

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Ekiz Yağ'ın taşınmazları üzerindeki banka ipoteği kaldırılıyor!

Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş'nin taşınmazları üzerindeki yüzde 20 marjlı toplam 9.815.497 'lik garame ipotek tesisi bugün itibariyle tamamlandı ve ilgili bankalarca konulmuş olan hacizlerin kaldırılması için işlemler başlatıldı...

Kanuni ipotek tesisi!

Kanuni ipotek tesisinin nasıl ve kimler tarafından tescil edilebileceğine ilişkin yasal hükümler Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte Medeni kanun kanuni ipotek tesisi hükümleri...

Ayni hak tesisi nedir?

Ayni hak tesisi nedir? Gayrimenkul üzerinde alım, satım, kiralama, rehin, ipotek gibi tüm işlemleri gerçekleştirebilme hakkı olan ayni hak tesisi hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

ipotek tesisi Haberi

ipotek tesisi

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Borçlunun borcunu ödememesi halinde ipoteğin paraya çevrilmesi talep edilebiliyor.


İpotekli taşınmazın maliki borçtan şahsen sorumlu değilse, alacaklının ödeme isteminin ona karşı etkili olması, bu istemin hem borçluya, hem kendisine karşı yapılmış olmasına bağlı oluyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır?


Tapuya tesisi için gerekenler..

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise; ipotek tesis etmek için ticaret sicil memurluğundan alınmış yetki belgesi, imza sirküleri, vergi...