08 / 05 / 2024

ipotekli arsa müteahhitlere verilebilir mi

ipotekli arsa müteahhitlere verilebilir mi

Arsa sahipleri, kat karşılığı arsasını müteahhite vererek, bağımsız bölüm sahibi olabiliyor. Peki kredi ile alınan arsa müteahhitlere verilebilir mi? Kredi borcu olan arsanın müteahhite verilmesi için ne yapılması gerekiyor?

Yatırımcılar dikkat! Borsa mı, arsa mı?

Arsa yatırımlarının yıldızı parlarken pek çok kişi de borsaya mı yoksa arsaya mı yatırım yapması gerektiğini merak ediyor. Peki borsa mı, arsa mı? 

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

Arsa ve arazi yatırımları rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı?" diye sorarak, cevabı açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Ev mi, arsa mı, borsa mı? 

Yatırımcıların en çok sorduğu sorular arasında yer alan ev mi, arsa mı borsa mı sorusuna yanıt Borsa Profesörü'nden geldi. İşte o tweet...

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 milyon arsa müjdesi! 'Fazlası olabilir ama azı olamaz'

TOKİ Sosyal Konut Projeleri ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir de arsa müjdesi geldi. "Hangi ilde ne kadar arsa takdim edeceğiz" diyen Erdoğan 1 milyon yeni arsanın da satışa çıkacağını, bu rakamın 1 milyonu aşabileceğini ancak az olmayacağını söyledi.

Hazine müteahhitlere çalıştı: 68 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre son 8 ayda müteahhitlere aktarılan toplam tutar 68 milyar Türk Lirası’na dayandı. Sadece geçtiğimiz ağustos ayında müteahhitlere aktarılan para 15 milyar Türk Lirası’nı buldu.

Ev yapmak isteyenlere 100 bin ucuz arsa müjdesi! Bu sosyal konut arsaları kapış kapış gidecek! Sakın kaçırmayın!

Ev yapmak isteyenlere 100 bin ucuz arsa müjdesi geldi. İşte TOKİ sosyal konut arsaları ile ilgili merak edilen detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 

ipotekli arsa müteahhitlere verilebilir mi Haberi

ipotekli arsa müteahhitlere verilebilir mi

Kredi ile alınan arsa müteahhitlere verilebilir mi?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. 


Arsa sahipleri, kat karşılığı arsasını müteahhite vererek, bağımsız bölüm sahibi olabiliyor. Peki kredi ile alınan arsa müteahhitlere verilebilir mi? Kredi borcu olan arsanın müteahhite verilmesi için ne yapılması gerekiyor?


Kredi kullanarak bir arsa aldığınızı ve müteahhit ile anlaşma yapmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kredi ile alınan arsa için müteahhit ile anlaşma yapılabilmesi için öncelikle kredi kullanılan kuruluş ile görüşülmesi gerekiyor.


Bilindiği üzere kredi ile kullanılarak alınan taşınmaz mal, borç bitene kadar kredi veren kuruluşun oluyor. Borcun bitmesi halinde söz konusu mal üzerindeki ipotek kaldırılarak sahibi adına tescil ediliyor.


Bu nedenle bir müteahhit ile kat karşılığı anlaşma yapılmadan...