02 / 05 / 2024

İpotekli ev devri

İpotekli ev devri

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

İpotekli ev devredilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde, bankalar ipotek kuruyor. İpoteğin kaldırılması için kredi borcunun tamamen ödenmiş olması gerekiyor. Peki, ipotekli ev devredilir mi?

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracıyı kafasına göre mahkemeye veremeyecek! İşte yeni düzenleme

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan mahkemelik durumlar son buluyor. Ev sahiplerinin kiracısını mahkemeye verme devri kapandı. Uygulama 1 Eylül’ de başlıyor.

Ev hanımlarının eşlerinden harçlık isteme devri kapandı! Her ay maaş alacaksınız! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemeleri devam etmektedir. Bu yardımlar için de ev hanımları da unutulmadı. İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev alıp satarken tapuda dikkat edilmesi gerekenler!

Ev alım satımlarında yapılması gereken en önemli belge işlemleri arasında tapu işlemleri bulunuyor. Peki tapunun cayılmaması için satış nasıl yapılır? Tapu işlemleri nasıl yapılır? İşte tapu devri işlemlerinde merak edilenler...

Yüksek faiz konuta yansıdı!

Konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Ocak ayında 77 bin 937 konut el değiştirdi. İpotekli ev satışları ise yüzde 77.2 düşerek 6 bin 537’ye geriledi..

Evdekifirsat.com ile ev alana üste para devri 9 Mart’ta başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe yeni bir kampanya başlıyor. 100 markalı proje ve 10 bin konutu kapsayan yeni modelde ev alana üstüne para verilecek kampanya 9 Mart’ta başlayacak.

İpotekli ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 detay!

Ev satın alırken her şeyi tartıp, biçmeliyiz. İpotekli ev almak doğru mu? İpotekli ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte bu soruların cevabı haberimizde yer alıyor....

İpotekli ev devri Haberi

İpotekli ev devri

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Kullandığınız kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor. Kredinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor. 


İpotek kaldırma işlemi öncelikle bankadan evin kredisinin bittiğine dair ipotek fek yazısı almakla başlıyor. İpotek fek yazısı banka tarafından verilen kredi borcunun bittiğini gösteren belge olarak biliniyor. 


Tapu dairesinden alınan ipotek fek yazısı ile taşınmaz üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi bitmeden konutun satışı ya da devri mümkün mü?


Kredili evin tapu devri!

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Başka bir yöntem ise,  eski kredi kapatılarak, yeni malik adına...