17 / 05 / 2024

ipotekli eve 2. ipotekle kredi almak

ipotekli eve 2. ipotekle kredi almak

Bankadan kredi kullanılarak alınan veya herhangi bir sebep ile üzerine ipotek konulan evler üzerinden mal sahipleri 2. krediyi kullanmak isteyebiliyor. Peki, yasal olarak ipotekli eve ikinci ipotekle kredi alma mümkün mü?

0.69 faizli konut kredisi hesaplaması Mayıs 2024! 500 bin, 1 milyon, 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler geçtiğimiz aylarda açıklanan 0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 0.69 faizle kullanılan 500 bin, 1 milyon, 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?

İpotekli konut satışlarında sert düşüş!

Satış şekline göre yapılan değerlendirmelerde yüzde 37,2 oranında gerileme ile beraber ipotekli satışlar, veri tarihindeki en düşük üçüncü çeyrek verisine geriledi.

Prefabrik evlerde bu fırsatı kaçırmayın! 2+1 prefabrik eve 289 TL ödeyin! İşte detaylar!

Prefabrik evler kolay kurulumundan dolayı pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konulardan biri prefabrik evlerin fiyatları oluyor. 2+1 prefabrik ev yaptırmak isteyenlere müjde! İşte detaylar!

85 bin TL'ye hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle vatandaşların ilgi odağı olmayı başardı! Her bütçeye uyum sağlayan prefabrik evlerin fiyatları, 85 bin TL'den başlıyor. Peki, Betonarme evlere göre daha uygun fiyatlı olan prefabrik evlerin fiyatları ne kadar? İşte 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

Çimentoculardan fiyat tepkisi: 2 milyon TL'lik eve etkimiz 7 bin TL!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Başkanı Fatih Yücelik, çimento sektörüyle ilgili eleştirilere ilişkin açıklamalar yaptı. Ev fiyatlarındaki yükselişten genellikle çimento sektörünün de sorumlu tutulduğunu vurgulayarak, 2 milyon TL'lik eve etkilerinin 7 bin TL olduğunu belirtti.

2019 Şubat'ta ipotekli konut satışları arttı!

Ekonomide başlayan ılımlı toparlanmanın ikinci sinyali, sanayiden sonra ipotekli konut satışından geldi. İpotekli konut satışında, şubatta ocak ayına göre yüzde 36 ile 2.5 yılın en büyük artışı yaşandı.

Faizler düşüyor ama ipotekli konut satışları artmıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak 2019 Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Verilere göre; ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 77,2 oranında azaldı...

İpotekli konut satışları yüzde 37'den yüzde 5'e geriledi!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi yaptığı açıklamada son 2 yılda ipotekli, kredili konut satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı yüzde 37'den yüzde 5'e kadar gerilediğini söyledi.

Şubat ayında ipotekli satışlar yüzde 38 yükseldi!

Şubat ayında ipotekli satışlar yüzde 38 yükseldi. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.2 oranında azaldı.

Erzurum'da yılın ilk 6 ayında 2 bin 968 konut satıldı!

Erzurum'da Haziran ayında 137 ipotekli, 338 normal biçimde olarak 475 konut satılırken ilde Ocak-Mayıs ayları toplamında ise 2 bin 968 konut satışı gerçekleşti.

TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap kura sonucu!

Toplam 382 kişinin başvuruda bulunduğu TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap'da 262 kişi istediği eve kavuşacak. TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap kura sonucu Kastamonu 4. noterliği gözetiminde açıklanacak.

Antalya'da Mart ayında 2 bin 197 ipotekli konut satıldı!

Antalya'da bir ayda bin 610 ipotekli konut satışı yapıldı. İpotekli 2197 konut satıldı. Antalya'da ipotekli konut satışlarının düştüğü gözlenirken, yaşanan ekonomik kriz ve konut fiyatlarındaki artışlar buna neden olarak gösterildi.

ipotekli eve 2. ipotekle kredi almak Haberi

ipotekli eve 2. ipotekle kredi almak

İpotekli eve ikinci ipotekle kredi alma!

Bankadan kredi kullanılarak alınan veya herhangi bir sebep ile üzerine ipotek konulan evler üzerinden mal sahipleri 2. krediyi kullanmak isteyebiliyor. Peki, yasal olarak ipotekli eve ikinci ipotekle kredi alma mümkün mü?


Kredi borcu devam ederken 2. bir ipotekle aynı gayrimenkul gösterilerek yeniden kredi alınabiliyor. Ancak 2. ipotek için aranan şartlar bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


2.kredi kullanımı için öncelikle bankaya her iki kredinin de düzenli ödenebileceğini gösteren bir gelir beyanı verilmesi gerekiyor.


Aynı eve 2. kredi için bankalar yine de bu başvurulara pek sıcak bakmıyor. Bunun nedeni ise kredi alan kişinin, borcunu ödememesi halinde yaşanması muhtemel karışıklıklar olarak karşımıza çıkıyor. 


2. ipoteğin borcununun alınması banka için uzun ve masraflı bir işlem oluyor. Borcun ödenmediği durumda önce banka 1. ipoteğin...