29 / 04 / 2024

İpotekli evin devri

İpotekli evin devri

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat yani ipotek gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bunun için yapmanız gereken başka bir husus var.

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

İpotekli ev devredilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde, bankalar ipotek kuruyor. İpoteğin kaldırılması için kredi borcunun tamamen ödenmiş olması gerekiyor. Peki, ipotekli ev devredilir mi?

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor!

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor. Kurulacak ‘Taşınmaz Değerleme Sistemi’ ile her şehir ve ilçeye hatta mahalleye özel değer haritaları çıkarılacak.

Bade İşçil-Malkoç Süalp çiftinin arası Etiler’deki ev yüzünden açıldı!

Bade İşçil ile Malkoç Süalp, şimdi de Etiler’deki evin devri için birbirlerine girdi. Eşiyle bir kez daha mal yüzünden karşı karşıya gelen İşçil, oğlu Azur’u da alarak Büyükada’da yaşayan ailesinin yanına gitti.

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Miras kalan evin anneye devri mümkün müdür?

Miras Hukuku gereğince, vefat durumunda miras, miras bırakanın yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasçılıkta, mirasçılık sırası bulunuyor. Peki, miras kalan evin anneye devri mümkün müdür? İşte yanıtı..

Mirasta pay devri nasıl yapılır?

Mirasta iştirak hal bozulmadan mirasçılar arasında pay devri yapılabiliyor. Medeni Kanun ile mirasta pay devrinin yapılması bazı şartlara bağlanıyor. Peki mirasta pay devri nasıl yapılır?

Miras payının devri ve taksimi!

Miras payının devri ve taksimi hakkında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 1478 Sayılı "Miras Payının Devri ve Taksimi" Konulu Genelgesi bulunuyor. Peki, miras payının devri ve taksimi nasıl olur?

Elbirliği mülkiyeti hisse devri!

Medeni Kanun gereğince miras açıldığında mirasçıların miras malları üzerindeki ortaklıkları elbirliği mülkiyeti olarak ortaya çıkıyor. Peki mirasçı elbirliği mülkiyetini satabilir mi? Elbirliği mülkiyeti hisse devri mümkün mü?

Gaziantep’te evin çatısındaki konteyner evler 600 liraya kiralanıyor!

Gaziantep’te bir evin çatısına kurulan konteyner evler mültecilere kiralandı. Şahinbey ilçesine bağlı İnönü Caddesi'nde bulunan bir evin çatısına kurulan 3 tane konteyner içerisinde Suriyeliler yaşıyor...

Gaziantep’te evin çatısına kurulan konteyner evler 600 liraya kiralanıyor!

Gaziantep’te bir evin çatısına kurulan konteyner evler mültecilere kiralandı. Şahinbey ilçesine bağlı İnönü Caddesi'nde bulunan bir evin çatısına kurulan 3 tane konteyner içerisinde Suriyeliler yaşıyor...

İvazsız tapu devri!

Tapu dairesinde taşınmaz devir işlemi taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, ivazsız bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, ivazsız tapu devri nasıl yapılır? İşte ivazsız tapu devri işlemleri..

İpotekli evin devri Haberi

İpotekli evin devri

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat yani ipotek gösterilmesi olarak tanımlanıyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan krediyi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabilir. 


Peki ipotekli ev nasıl anlaşılır? diyorsanız; bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bu durumda yapmanız gereken. Tapu Müdürlüğü'ne gidip, sayfaya bakmanız. Söz konusu gayrimenkuiün ipotekli olup olmadığı 'İpotekler Hanesi' sütununda yazıyor. Bu sütuna bakarak, gayrimenkulun ipotek durumunu öğrenmeniz mümkün. 


İPOTEKLİ GAYRİMENKUL SATILABİLİR Mİ? 


İpotekli gayrimenkuiün satışı, alan kişi kabul ederse gayrimenkul üzerindeki ipotekle birlikte gerçekleştirilebilir. Tabii bunu ipoteği koyan bankayla görüşüldükten sonra yapmak gerekiyor. Bundan sonra borçlunun kredi taksidini öderken el koyulma aşamasına gelmemiş ise satılmasında bir sakınca yok. Alıcı ve satıcı kendi arasında anlaşarak, ipotek miktarı kadar...