29 / 04 / 2024

ipotekli evin haczedilmesi

ipotekli evin haczedilmesi

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

İpotekli eve haciz konulur mu?

Kredi kullanılarak alınan eve banka borç ödenene kadar ipotek koyuyor. Peki, ipoteği mevcut olan bir eve farklı borçlar veya sebepler nedeni ile haciz gelebilir mi? İpotekli eve haciz konulur mu?

İpotekli ev haczedilir mi?

Kişilerin borçlarının ödememesi durumunda alacaklı tarafından borçlu kişilerin evlerine haciz getirilmesi isteği gibi bir durumla karşılaşılabiliyor.Peki ipotekli ev haczedilir mi?İşte ipotekli evin haczedilip haczedilemeyeceğinin yanıtı..

İpotekli ev nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat yani ipotek gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bunun için yapmanız gereken başka bir husus var.

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

59 yıl önce inşa edilen evin mutfak ve dekorasyonu!

1956'da inşa edilmiş ev özellikle mutfağıyla dikkat çekiyor. Evin sahipleri burada hiç yaşamamış ve mutfak hiç kullanılmadan 59 yıl günümüze kadar bu şekilde gelebilmiş...

İpotekli ev nasıl satılabilir?

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, ipotekli ev nasıl satılabilir? İşte, ipotekli evin satışı...

Kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih!

Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. Peki, kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih mümkün m

Yeni alınan evin kira vergisi ödenir mi?

Mesken ve iş yeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Peki, yeni alınan evin kira vergisi ödenir mi?

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı toprak kayması nedeniyle yıkıldı!

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı, yağmur nedeniyle yıkılarak, toprakla birlikte alt kısımdaki 3 katlı binanın üzerine kaydı. Korkuya kapılan bina sakinleri evlerini boşalttı..

5 yıl içinde satılan evin vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor.Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?

Ev almak için konut kredisine müracaat eden kimselerin en çok merak ettiği husus "Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?" sorusu oluyor. İşte ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı...

Kredi ile alınan evin kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisi, taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi ödemesi için gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi seçiliyor. Peki, kredi ile alınan evin kira gelir vergisi nasıl ödenir?

Kredi ile alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu dairesinde yapılacak taşınmaz devir işleminde ödenecek tapu harçlarının belirlenmesinde; kredi kullanılmış olması önem teşkil ediyor mu? İşte kredi ile alınan evin tapu harcı 2015...

Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu?

Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınan ev eşin üstüne yapılabilir mi?

ipotekli evin haczedilmesi Haberi

ipotekli evin haczedilmesi

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Alacaklıların hakları ve ipotek esasları Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor.


Tapusu üzerinde ipotek bulunan taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?


İcra Hukuku gereğince üzerinde haciz veya ipotek olsa da; söz konusu mallar, kişinin malvarlığına dahil edilip; üzerine haciz konulabiliyor.


Hacze konu olan mal; İpotekli ev ise ve bir başkası tarafından haczedilirek, durum icra yolu ile satışa kadar giderse; satışta, ipotekli alacaklının alacağı, öncelikli oluyor. 


Buna göre gerçekleşen satış parasından ilk alacağını, ipotekte ilk sırada olan kişi alıyor. Ancak üzerine haciz konan evin tek mesken olması halinde İcra Hakimliği'ne şikayet yoluyla, bu evin tek ev ve konut olması sebebiyle...