05 / 05 / 2024

İpotekli tapunun masrafları

İpotekli tapunun masrafları

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Son günlerde gündemde olan konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kredi masraflarının artması haberi üzerine Kredi Pazarı, Ziraat Bankası'nın konut kredilerine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

Kira vergisinden hangi masraflar düşülür?

Kira geliri elde eden mükelleflerin 25 Mart tarihine kadar beyanname vermesi gerekiyor. Peki kira vergisinden hangi masraflar düşülür?

İzinsiz yapılan masraflar kiracıya ödenmeyecek!

Yargıtay, mülk sahibinden yazılı izni alınmadan yapılan masrafların kiracıya ödenemeyeceğine karar verdi. Avukat Satılmış Şahin, Yargıtay'ın bu emsal kararınını değerlendirdi.

Türkiye Finans konut kredisi masrafları 2019!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanları kapsamında yüzde 2.08’den başlayan kar payı oranı kullandırıyor. Türkiye Finans'ın konut finansmanına ek uyguladığı masraflar nelerdir?

Akbank’ın konut kredisine uyguladığı ek masraflar!

Akbank konut kredisi ürünleri kapsamında yüzde 2.01 faiz oranı uyguluyor. İşte Akbank’ın konut kredisi detaylarını ve krediye ek uyguladığı masraflar…

Masraflar hariç en düşük güncel konut kredisi faiz oranı!

Aralık ayının ilk haftasında güncel olarak 120 ay vade de masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını yüzde 1.91 ile İNG Bank kullandırıyor...

Masraflar hariç en düşük konut kredi faizi hangi bankalarda?

Son günlerde özel bankalar peş peşe konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı. Masraflar hariç en düşük konut kredisi kullandıran bankalar değişti. 

Konut kredisine ek uygulanan masraflar nelerdir?

Bankalar faiz oranlarının haricinde müşteriye konut kredisi dahilinde birçok masraf ve sigorta uyguluyor. Bankaların masraflar hariç konut kredisi faiz oranları üzerinden bütçe hesabı yapan vatandaş, bankaya gittiğinde farklı rakamlarla karşılaşabiliyor...

ICBC Bank konut kredisi masrafları 2018!

ICBC Bank Yeni Evim konut kredisi ürünü kapsamında kapsamında yüzde 2 faiz oranından konut kredisi kullandırıyor. İşte Yeni Evim Konut Kredisi koşullarını ve krediye ek uygulanan masrafları...

VakıfBank konut kredisi ürünleri ve krediye ek uygulanan masraflar!

VakıfBank’ın konut kredisi kapsamında kullandırdığı ürünlerin detaylarını ve krediye ek uygulanan masrafları araştırdık. VakıfBank kampanyalı konut kredisi ürünü faiz oranı ne kadar? VakıfBank devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı nedir?

TEB konut kredisi masrafları 2018!

TEB konut kredisi ürünü dahilinde 3 ile 180 ay arası vadede aynı faiz oranından konut kredisi kullandırımı yapıyor. 180 ay vadede masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran TEB’in faiz oranları nedir?

İmar barışında masrafları müteahhitlerden isteyebilirsiniz!

İmar barışında başvurular devam ediyor. İmar barışına başvuracak ev sahipleri, yaptıkları masrafları müteahhitlerden isteyebiliyor. Vatandaşlar konu ile ilgili uyarıldı.

Yapı Kredi Bankası konut kredisi masrafları!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi kapsamında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı kullandıran özel banka oldu. Peki Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisi faiz oranları ne kadar?

İpotekli tapunun masrafları Haberi

İpotekli tapunun masrafları

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Tapu siciline mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış alacak ve kredilere konut kredisi deniyor. Konut kredisinin tamamen ödenmesi halinde konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor. 


Banka konut kredisinin kabul edilmesinin ardından, banka ilgili kişinin kredi skorlamasına ve önceden sorunlu kredisi olup olmamasına dikkat ederek, kredinin verilip verilmeyeceğine karar veriyor. 


Kredinin onaylanması ile kredi kullanılacak banka ekspertiz tarafından inceleniyor ve kredinin bedeli belirleniyor. Tüm bu işlemler bitti ve sıra tapuya geldi. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?


1. Tapu Üzerinde İpotek, Şerh var mı?

Banka kullandıracağı krediye, ekspertiz raporuna göre karar veriyor. Eksper, tapuda yer alan ada parsel numarası,

tapuda kayıtlı kişinin bilgileri ve diğer bilgilerle evin kayıtlı olduğu tapu...