22 / 12 / 2024

ipotekli taşınmaz devredilir mi

ipotekli taşınmaz devredilir mi

İpotekli taşınmazın devri, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi ve ya bölünmesi şeklinde oluyor. Ancak bu durumda rehin hakkı, ayrılan kısımlardan her birine değerleriyle orantılı olarak geçiriliyor...

Gençlerbirliği’nin 30 milyon TL’ye ipotekli olan taşınmazını Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi 10 katına satın aldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ A.Ş.’nin Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne ait Çayyolu’ndaki  bir taşınmazı 285 milyon TL bedelle satın aldığı belirtildi. Fakat söz konusu gayrimenkulün 30 milyon lira karşılığında ipotek altında olduğu ortaya çıktı.

İpotekli taşınmaz satılabilir mi? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ipotekli taşınmazların satışını kaleme aldı. 

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotek, borçlunun borcu nedeni ile sahip olduğu veya olmadığı teminat olarak gösterilen taşınmaz üzerinde kuruluyor. Peki ipotekli taşınmaz mal başkasına devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri nasıl yapılır?

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

İpotekli taşınmaz devri!

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki ipotekli taşınmaz devri mümkün müdür?

İpotekli taşınmazın satışı!

İpotekli taşınmazın satışı nasıl olur? Medeni Kanuna göre, ipotekli taşınmazın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor mu? İşte Medeni Kanun ipotekli taşınmazın satışı...

İpotekli taşınmazın temliki!

İpotekli taşınmazın temliki nasıl gerçekleştiriliyor? İpotekli taşınmazın temliki Medeni Kanun'da nasıl yer alıyor? İpotekli taşınmazın temliki hakkında merak ettikleriniz için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

İpotekli taşınmazın devri!

İpotekli taşınmazın devri, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi ve ya bölünmesi şeklinde oluyor. Ancak bu durumda rehin hakkı, ayrılan kısımlardan her birine değerleriyle orantılı olarak geçiriliyor...

Taşınmaz rehni nedir?

İpotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilen taşınmaz rehni nedir? Taşınmaz rehni ile ilgili yasal hükümlere yer verilen Türk Medeni Kanunu maddelerine göre, taşınmaz rehni nasıl kurulur?

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazını satmak üzere ihale açtı!

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazı için 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesisi, Eskişehir Büyükşehir, İstanbul Pendik Belediyesi,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü akaryakıt istasyonu, fındık bahçesi, satmak üzere ihale açtı  

ipotekli taşınmaz devredilir mi Haberi

ipotekli taşınmaz devredilir mi


İpotekli taşınmazın devri!


İpotekli taşınmazın devri, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi veya bölünmesi şeklinde oluyor. Ancak bu durumda rehin hakkı, ayrılan kısımlardan her birine değerleriyle orantılı olarak geçiriliyor. 


İpotekli gayrimenkulün kısmen devredilmesi veya bölünmesi için alacaklının rızasına gerek yoktur. Ancak alacaklı, ipoteğin bu şekilde bölüştürülmesini kabul etmezse, dağıtma işleminin kesinleştiği tarihten itibaren bir ay içinde başvurarak alacağının bir sene içinde ödenmesini talep edebiliyor. 

İpotekle temin edilmiş alacak bir başkasına devredilebiliyor. İpotekli taşınmazın devri nde olduğu gibi ipotek alacağının devrinde de taşınmaz malikinin iznine gerek yoktur. İpotek alacağının devri, düzenlenecek sözleşmeye göre oluyor. 


Uygulamada sözleşmeler genellikle noterden düzenleniyor. Talep halinde tapu sicil müdürlüğünde de resmi senet düzenlenebiliyor. Tapu kütüğünde yazılı alacaklının adı siliniyor ve yeni alacaklının adı yazılıyor. 



İpotek ne demektir?
Müşterek ipotek ne demektir?