29 / 04 / 2024

ipotekten kurtarma işlemleri

ipotekten kurtarma işlemleri

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İpotekten kurtarma hakkı nedir?

Bir borç teminatı için kurulan ipotek, borcun ödenmesi ile kaldırılabiliyor. Ayrıca alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekten kurtarma hakkı nedir?

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri!

İpotek, bir borcun güvence altına alınması için bir taşınmaz üzerinde kurulabiliyor. İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri nelerdir?

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri!

Gerçek yada tüzel kişilerin gayrimenkul alım satımı için tapu dairelerinde yapmaları gereken bazı şeyler bulunuyor.Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekenler nelerdir?İşte, gayrimenkul alım satım işlemleri..

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri!

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri için istenen belgeler haberimizde yer alıyor. Daire fiyatlarının 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında değiştiği projede başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek.

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

ipotekten kurtarma işlemleri Haberi

ipotekten kurtarma işlemleri

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge verir. Böylece borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklı taşınmazın satışını ve alacağının tahsilini isteyebiliyor. Peki, ipotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?


İpotekten kurtarma koşulları

Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarabilir. 


Taşınmazı karşılıksız olarak edinen kimse de, takdir edeceği bedeli ödeyerek bu hakkı kullanabilir.


İpotekten kurtarma hakkı, alacaklılara altı ay önce yapılacak yazılı ihbarla kullanılabilir.


İpotekten kurtarma bedeli alacaklılar arasında sıralarına göre...