29 / 04 / 2024

ipotekten kurtarma

ipotekten kurtarma

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapu ipotekten nasıl kurtulur?

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli tapu ipotekten nasıl kurtulur? İşte yanıtı..

İpotekten kurtarma hakkı nedir?

Bir borç teminatı için kurulan ipotek, borcun ödenmesi ile kaldırılabiliyor. Ayrıca alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekten kurtarma hakkı nedir?

İpotek nasıl sona erer?

Taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipotek nasıl sona erer? İşte Medeni Kanunu kapsamındaki taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipoteğin nasıl sona ereceğine ilişkin yasal hükümler...

İpotekten kurtulma yolları!

Bir taşınmaz mal aldığınızı ancak bu taşınmazın üzerinde değerini aşan bir borç için kurulmuş olan ipotek olduğunu farz edelim. Taşınmazı ipotekten nasıl kurtarırsınız? İşte ipotekten kurtulma yolları...

Cebri icra yoluyla satış!

Cebri icra yoluyla satışta öncelikle borçlunun bulunduğu yerdeki tapu sicil müdürlüğü yada müdürlüklerine müzekkere yazılarak taşınmazın var olup-olmadığı sorulur, eğer var ise üzerine borç miktarı kadar haciz şerhi işlenmesi talep edilir...

İpotekten kurtarma!

İpotekli bir taşınmazı ipotekten kurtarma usulleri arasında, borçtan şahsen sorumlu olmayan birinin, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı alması hususu yer alıyor...

İpoteğe teminat ilavesi ne demektir?

İpotek ile ilgili bir terim olan ipoteğe teminat ilavesi ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpoteğe teminat ilavesi nedir?

İpotekten kurtarma işleminin tam tersi olan ipoteğe teminat ilavesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpotek nedir?

Gayrimenkulun borca karşı güvence olarak gösterilmesini ifade eden ipotekte, borcunuz ne kadarsa gayrimenkulun tapu kütüğüne o derece de tescili gerçekleştiriliyor. İpotek nedir ve tüm detayları için tıklayın...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanabilmesi için temin edilen 250 duvar kırıcı (hilti) ile 1 arazi aracı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.

Coin yatırımcılarına müjde! Binance kurtarma planını duyurdu!

BTC'de son günlerde büyük bir çakılma yaşanırken, Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun kripto projelerini bir kurtarma fonu ile destekleyeceğini açıklamasıyla yüzde 5'lik bir yükseliş gerçekleşti.

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Yılmaz Özdil Bodrum'daki kaçak villasını kurtarma peşinde!

Bodrum’da bulunan villasını kaçak eklentilerle 143 metrekareden 300 metrekareye ulaşan gazeteci Yılmaz Özdil, kaçak bölümlerin belirlenmesinden sonra şimdi de kurtarma operasyonuna başladı.

Alesta Gemi Kurtarma ve Dalgıçlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Alesta Gemi Kurtarma ve Dalgıçlık Hizmetleri Limited Şirketi Beykoz'da 1 milyon 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çağlar ve Orhan Çalık tarafından kuruldu.

Kartal'daki binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kartal'da çöken binada kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da çöken binada yürütülen arama kurtarma çalışmaları, UMKE ile JAK ekiplerinin de desteğiyle devam ediyor...

Kartal'da çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor!

İstanbul'un Kartal ilçesinde dün çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşılan enkazdan yaralı kurtarılan 13 kişi hastanede tedavi ediliyor.

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Bizim arsayı kurtarma ihtimalimiz var mı?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapu ipotekten nasıl kurtulur?

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli tapu ipotekten nasıl kurtulur? İşte yanıtı..

ipotekten kurtarma Haberi

ipotekten kurtarma

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge verir. Böylece borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklı taşınmazın satışını ve alacağının tahsilini isteyebiliyor. Peki, ipotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?


İpotekten kurtarma koşulları

Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarabilir. 


Taşınmazı karşılıksız olarak edinen kimse de, takdir edeceği bedeli ödeyerek bu hakkı kullanabilir.


İpotekten kurtarma hakkı, alacaklılara altı ay önce yapılacak yazılı ihbarla kullanılabilir.


İpotekten kurtarma bedeli alacaklılar arasında sıralarına göre...