04 / 05 / 2024

İptal edilen TOKİ sözleşmesi

İptal edilen TOKİ sözleşmesi

TOKİ'den konut satın aldığınızı ancak taksit ödemelerini yapamadığınızı ve bu nedenle TOKİ konut sözleşmenizin fesh edildiğini düşünelim. TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur? İşte yanıtı...

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ Malatya İlk Evim kuraları çekiliyor! İşte Malatya TOKİ kura sonuçları 26 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen TOKİ 2022 projeleri kapsamında TOKİ Malatya İlk Evim kuraları çekiliyor... İşte Malatya TOKİ kura sonuçları 26 Kasım 2022...

Osmaniye Sumbas TOKİ'ye kavuşuyor!

Türkiye'de merakla takip edilen TOKİ Sosyal Konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, TOKİ Osmaniye'de kaç adet konut inşa edecek? TOKİ Sosyal Konutlar Osmaniye'nin hangi ilçelerde yapılacak?

Isparta Yenişarbademli TOKİ'ye kavuşuyor!

TOKİ 2022 Sosyal Konut projesinin tüm ayrıntıları açıklandı. Türkiye'de heyecanla takip edilen TOKİ Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki,  TOKİ Isparta'nın hangi ilçelerinde konut yapacak? TOKİ Isparta'da kaç konut inşa edecek?

TOKİ Isparta Yalvaç'ta 2+1 2.280 TL taksitle!

TOKİ 2022 Sosyal Konut projesinin tüm ayrıntıları belli oldu. Türkiye'de heyecanla taip edilen TOKİ Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki,  TOKİ Isparta'nın hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? TOKİ Isparta'da kaç konut yapacak?

TOKİ Isparta Gelendost'ta 2+1 konutlar ne kadar?

TOKİ Sosyal Konut 2022 projesinin tüm ayrıntıları belli oldu. Türkiye'de heyecanla takip edilen TOKİ Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki TOKİ Isparta'da kaç konut yapacak?, TOKİ 2022 Isparta'da hangi ilçelerde inşa edilecek?

TOKİ bugün resmen düğmeye basıyor! O 4 ile 1.230 yeni konut geliyor! Ev alacaklara müjde!

TOKİ, Hatay, Kahramanmaraş, Aydın ve Sinop illerindeki 1.230 yeni konut için  bugün düğmeye basıyor. 4 ildeki yeni projelerin ihalesi bugün yapılacak. İşte merak edilen TOKİ projelerine ilişkin tüm detaylar...

TOKİ duyurdu! Ucuz konut başvuru şartları nelerdir 2022? İşte İl il TOKİ konut fiyatları!

TOKİ ucuz konut başvurusunun nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen TOKİ başvurusu!

TOKİ 2022 taksitleri ne kadar?

TOKİ 2022 taksitleri ne kadar sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki milyonlarca kişi tarafından merak edilen TOKİ 2022 taksitleri ne kadar oldu? İşte TOKİ 2022 taksitleri...

TOKİ taksitleri 2022!

TOKİ taksitleri 2022 haberimizde yer alıyor. Peki milyonlarca kişi tarafından merak edilen TOKİ taksitleri 2022 ne kadar oldu? İşte TOKİ taksitleri 2022...

Edirne Keşan'daki TOKi konutlarının akıbeti TBMM'de!

Edirne'nin Keşan ilçesinde inşa edilen TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Denizli Şehir Hastanesi'nin maliyeti 1.1 milyar TL olacak!

İptal edilen Denizli Şehir Hastanesi için yeni ihale gerçekleşti. İhale  1 milyar 189 milyon TL’ye Ermit Mühendislik İnşaat İle Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

TOKİ Bursa Orhangazi 4.Etap konutları hak sahiplerine teslim edildi! 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Orhangazi Belediyesi İş Birliği ile inşa edilen TOKİ 4. Etap konutları hak sahiplerine teslim edildi. 

İptal edilen TOKİ sözleşmesi Haberi

İptal edilen TOKİ sözleşmesi

İptal edilen toki sözleşmesi!

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor. TOKİ'den ev alma hakkına sahip olan vatandaşlar, bir takım sorunlar yaşayabiliyor.


TOKİ'den ev sahibi olanların yaşadığı sorunlar arasında taksitlerin ödenememesi ve dolayısı ile sözleşmenin feshedilmesi yer alıyor. Peki, TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur?


TOKİ taksitlerin gecikmesi halinde, sözleşmede yazılı olan oranda gecikme faizi ödeniyor. 


Alıcının, ödemekle yükümlü olduğu taksitlerden birbirini izleyen en az iki taksitini ödeyememesi ve ödenmeyen taksit toplamının satış bedelinin onda birinden fazla olması halinde; sözleşmede yer alan hükümler doğrultusunda alıcının sözleşmesi, iki ihtarname çekildikten sonra idare tarafından feshedilebiliyor.


TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

Sözleşmenin feshi halinde, başvuru...