02 / 05 / 2024

ipteğin kaldırılması için dava açılır mı

ipteğin kaldırılması için dava açılır mı

İpoteğin terkini davası alacağın sona ermesine rağmen alacaklının terkin işlemini yerine getirmemesi halinde açılabilir. Taşınmazın maliki bu dava ile tapu ipoteğinin kaldırılmasını (fekkini) talep edebilir...

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Hesabınıza her ay 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli! Hemen bakın!

Hesabınıza her ay tıkır tıkır tam 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli... Hemen bu detaylara bakın...

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşya üretcileri çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya kalemlerinde rekabet gücünün korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması adına iktidardan destek istedi. Üreticiler, tüketicini alım gücünün artırılması için ÖTV'nin kaldırılmasını ve taksit sayısının artı

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

ipteğin kaldırılması için dava açılır mı Haberi

ipteğin kaldırılması için dava açılır mı


İpoteğin terkini davası!


İpotek, kişisel bir alacağın teminat altına alınması amacını güden ve bir taşınmaz değerinde alacaklının alacağını elde etmesini sağlayan sınırlı bir ayni haktır. Şayet alacak sona ermişse ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen terkin işlemini yerine getirmezse taşınmaz maliki rehnin fekkini (kaldırılması) dava yolu ile isteyebilir. 


İcra ve İflas Kanununun 153. maddesi uyarınca işlem yapılabilmesi için, ipotekle temin edilmiş ve vadesi gelmiş bir alacağın borçlusunun icra dairesine müracaat etmesi, alacaklısının gaip ve ikametgahının bilinmediğini veya alacağı almaktan ve ipoteği çözmekten imtina ettiğini beyan etmesi, bunun üzerine de icra dairesinin 15 gün içerisinde daireye gelerek parayı alması ve ipoteği çözmesini alacaklıya usulünce tebliğ etmesi gerekir. Şayet alacaklı 15 günlük süre içerisinde daireye gelmez veya gelip de parayı almaktan ve ipoteği...