25 / 07 / 2024

İrade sakatlığı halleri nelerdir

İrade sakatlığı halleri nelerdir

Miras hukukuna göre, vasiyet yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Peki miras hukukunda irade sakatlığı halleri nelerdir? İşte kanun esasları...

Arabası olanlar dikkat! Yağmur gibi zamlar geliyor! O düzenleme iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi Zorunlu trafik sigortasında teminat bedelini etkileyecek çok kritik kararlar aldı. Bu çerçevede zorunlu mali sorumluluk sigortası çerçevesinde ödenecek destekten yoksun kalma tazminatıyla sürekli sakatlık tazminatıyla ilgili düzenlemeler iptal edildi.

Amazon yeni ürünlerini tanıttı! Amazon 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Amazon, yeni akıllı ev aletlerini gerçekleştirdiği bir etkinlikle kamuoyu ile paylaştı. Tanıtılan ürünler arasında tamamen yeni olanları da var, mevcut modellerin güncellenmiş halleri de… Peki bu ürünler hangileri ve ne kadara satılacak?

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşına zam üstüne zam! İşte zamlı maaşların son hali!

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli aylığını da zam geldi. İşte merak edilen maaşların zamlı halleri…

İstanbul’da aylık doğalgaz faturası ne kadar gelir? 100 metrekare eve doğal gaz faturası ne kadar gelir?

Doğal gaz faturası kış aylarının yaklaşması ile beraber gündeme gelmeye başladı. Doğal gaz fiyatlarının güncel halleri araştırılmaya başlandı.

Kozyatağı 28 Mart 2022 hal fiyatları belli oldu! İşte 28 Mart hal fiyatları listesi!

İstanbul'un en büyük halleri arasında yer alan Kozyatağı hal fiyatları belli oldu. Peki Kozyatağı halinde hangi sebze ve meyve fiyatları ne oldu? İte 28 Mart 2022 hal fiyatları listesi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 26 Mart 2022 Hal fiyatları belli oldu! İşte İstanbul Büyükşehir Hali fiyat listesi!

Türkiye'nin en büyük halleri arasında bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 26 Mart 2022 hal fiyatları açıklandı. İşte Antalya Büyükşehir Belediyesi hal fiyatları listesi!

Kozyatağı Hali 25 Mart 2022 fiyatları açıklandı! İste 25 Mart 2022 Kozyatağı hali fiyat listesi!

İstanbul'un en büyük halleri arasında yer alan Kozyatağı Hali'nin 25 Mart 2022 fiyat listesi belli oldu. İşte 25 Mart 2022 Kozyatağı Hali sebze meyve güncel fiyat listesi...

İstanbul Büyükşehir Hal fiyatları belli oldu! İşte 25 Mart 2022 hal fiyatları listesi!

Türkiye'nin en büyük halleri arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hal fiyatları belli oldu. İşte 25 Mart 2022 İstanbul Büyükşehir hal fiyatları listesi!

Antalya Büyükşehir Hal'inde soğanın kilogram fiyatı arttı! İşte 22 Mart 2022 hal fiyatları listesi...

Türkiye'nin en büyük sebze meyve halleri arasında yer alan Antalya Büyükşehir Toptancı halinin 22 Mart 2022 fiyat listesi belli oldu. Peki halde hangi ürünlerin fiyatı düştü? İşte 22 Mart 2022 Antalya Büyükşehir Hal fiyatları listesi...

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

Gebze Belediyesi Aralık Ayı toplantısı gerçekleşti!

Gebze Belediyesi olağan Aralık ayı meclis oturumu 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanındaki meclis salonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yönetiminde yapıldı.

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

Emlak Konut'un 38 projesinde inşaat ne durumda?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın inşaatı devam eden 38 projesi havadan görüntülendi. Peki projeler ne durumda? İşte son halleri...

İrade sakatlığı halleri nelerdir Haberi

İrade sakatlığı halleri nelerdir

İrade sakatlığı halleri nelerdir?

İrade; Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü; istek, dilek olarak tanımlanıyor. Miras hukukuna göre, vasiyet yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.


Miras sözleşmesi yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve ergin olmak, kısıtlı bulunmamak gerekiyor.


İrade sakatlığı halleri..

Mirasbırakanın yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama etkisi altında yaptığı ölüme bağlı tasarruf geçersizdir. 


Ancak, mirasbırakan yanıldığını veya aldatıldığını öğrendiği ya da korkutma veya zorlamanın etkisinden kurtulduğu günden başlayarak bir yıl içinde tasarruftan dönmediği takdirde tasarruf geçerli sayılır.


Ölüme bağlı tasarrufta kişinin veya şeyin belirtilmesinde açık yanılma hâlinde mirasbırakanın gerçek arzusu kesin olarak tespit edilebilirse, tasarruf bu arzuya göre düzeltilir.


Mirasta tasarruf edilebilir kısım..

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında...